NRGi sender elmålere i udbud

Først skulle NRGi’s datterselskab EL:CON montere 150.000 intelligente elmålere hos NRGis kunder. Så klagede - og vandt - Intego klagesag om manglende udbud. Efter ni måneders betænkningstid vælger NRGi nu at udbyde opgaven.

<p>”Der er ingen tvivl om, at klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring".</p>

Adm. direktør Søren Sørensen, NRGi.

NRGi Net sænker nu paraderne og beslutter at invitere eksterne leverandører indenfor til et omfattende projekt med intelligente elmålere til de østjyske el-kunder. I en pressemeddelelse bekendtgør NRGi, at selskabet vil sende alle opgaver relateret netselskabets forsyningsaktiviteter i udbud. 

Nyheden kommer efter, at netselskabet i august 2012 tabte en sag i 'Klagenævnet for Udbud' til installatørvirksomheden Intego om hvem, der måtte byde på monteringen af 150.000 elmålere med tilhørende fjernaflæsningsudstyr til østjyske kunder. NRGi Net havde oprindeligt besluttet at lade det NRGi-ejede selskab, installationsvirksomheden EL:CON stå for arbejdet. Afgørelsen i klagenævnet pålagde NRGi at annulere aftalen med EL:CON.

Læs også: Intego køber Aarhus El-Teknik

”Der er ingen tvivl om, at klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring. Vi har nemlig valgt at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter fremover skal varetages af en enkelt leverandør,” siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi i pressemeddelelsen.

Glæde hos Intego
NRGis beslutning glæder Jens Frost Mikkelsen, administrerende direktør i installatørvirksomheden Intego, der oprindeligt havde klaget over NRGis ordre til EL:CON. I en kommentar til installator.dk kalder han beslutningen om at sende opgaven i udbud for en naturlig konsekvens af klagenævnsafgørelsen.

”Jeg er imod, at NRGi blandede sin monopolvirksomhed og konkurrenceudsatte forretning sammen. Det er positivt, at NRGi nu vil teste markedsprisen, så forbrugerne ikke risikerer at betale for dyrt for målerne,” siger Jens Frost Mikkelsen.

Læs også: Intego har overtaget SkovlundGruppens aktiviteter

NRGi havde i 2010 50.000 installerede intelligente målere i og omkring Horsens, og i 2011 planlagde NRGi, at de resterende 150.000 installationer i Østjylland over to år skulle gøres intelligente til en samlet pris af 190 millioner kroner.

Dyr sejr
Klagenævnet tilkendte i sin tid Intego 30.000 kroner i erstatning for det manglende udbud. Det er flere gange mindre end de par hundrede tusinde kroner, som Jens Frost Mikkelsen vurderer, at det har kostet at klage.

”Klagesagen var principiel, og jeg har fået meget anerkendelse fra andre i branchen, fordi vi har ført sagen,” siger Jens Frost Mikkelsen.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Spar en masse tid med Push-X teknologi

16.05.2024Installator.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Dine datas sikkerhed afhænger af datacentrets eltavler

15.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Besøg os på EL & TEKNIK og oplev en ny generation af LAMEL-LED

15.05.2024Installator.dk

Varmepumper og elbiler sendte elforbruget i vejret

14.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Filtre reducerer elektromagnetisk interferens og fjerner lejeskader ved elektrisk afladning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde