Ny dansk certificeringsstandard til bæredygtige boliger

Green Building Council introducerer ny standard til certificering af bæredygtige boligbyggerier og igangsætter samtidig en pilotfase med 12 projekter for at teste kriterier.

Green Building Council introducerer ny dansk certificeringsstandard. Foto: Green Building Council. .

Den danske organisation Green Building Council, der arbejder med bæredygtighed i byggebranchen, udvikler nye kriterier til at måle bæredygtigheden i danske boligbyggerier på mere end seks områder.

Den nye standard bliver afprøvet og udviklet i en pilotfase med 12 byggeprojekter, der er geografisk placeret over hele landet og i varierende størrelse, fra 2.000 kvadratmeter til 44.000 kvadratmeter.?

Formålet med standarden er at danne et fælles sammenligneligt grundlag i branchen til at vurdere boligers bæredygtighed ud fra de tre parametre: sociale/funktionelle, miljømæssige og økonomiske.

Læs også: Nyt DGNB-certificeret byggeri færdigt

Initiativet til den nye certificeringsstandard udspringer af den øgede interesse i den danske byggebranche for en bredere og mere omfattende tilgang til bæredygtighed frem for det mere ensidige fokus på energioptimering.

Opbakning til pilotfase
Feltet af deltagende bygherrer i pilotfasen spænder bredt fra private til almene bygherrer og omfatter: AL2Bolig, Boligselskabet Fruehøjgaard, Cirkelbo, Kolding Kommune, Lejerbo, Lyngby Almennyttige Boligselskab, Region Nordjylland og Sophienberg Ejendomsudvikling A/S.

”Vi er rigtig glade for den store opbakning og engagement vi har oplevet ved deltagelse i tilpasningsarbejdet for boliger. Det er en stor fordel for udviklingen af standarden, at så mange forskellige projekter har besluttet at deltage i pilotfasen”, fortæller Mette Qvist, Sekretariatschef i Green Building Council.  

Certificeringsstandarden forventes klar til juni 2014 og yderligere to certificeringsystemer til henholdsvis hospitaler og bydele er under udvikling og forventes ligeledes at blive klar til markedet i juni 2014. Tilbage i 2012 lancerede Green Building Council kriterierne for certificering af nye kontor- og erhvervsbygninger.

- TK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle