Nye fleksible installationselementer til alderssvarende badeværelser

Den demografiske udvikling kræver i stigende grad alderssvarende boliger. Dette gælder ikke mindst for badeværelser. For eksempel kan toiletter, som er installeret i en normal højde, i fremskreden alder blive svært.

Med de nye toiletmoduler til Viega installationselementer ”Viega Eco Plus” og ”Steptec” kan saniteten i badeværelserne nu tilpasses efterfølgende: Nærmest uden brug af værktøj kan toilettets sædehøjde ændres med op til 80 millimeter.

Når der spørges efter den foretrukne boligform i alderdommen, er tenden helt tydelig: De fleste mennesker ønsker at blive boende inden for deres egne fire vægge så længe som muligt. Eksempelvis viste en meningsmåling foretaget af markedsforskningsinstituttet TSN Emnid i januar 2011, at 67 procent af de adspurgte også i en alder over 70 år ønsker sig et sådant selvstændigt liv. Hver anden over 50 år er endda parat til at ombygge sit hus eller sin lejlighed til dette formål; hver tredje ville flytte til en alderssvarende bolig.

Mange ombygninger eller flytninger ville dog kunne undgås, hvis de ændrede krav til boligen blev tilgodeset på et tidligt tidspunkt, f.eks. ved indretningen af badeværelset. Af den grund har Viega et nyt toiletmodul til serierne ”Viega Eco Plus” og ”Steptec” i sit sortiment, hvor saniteten uden større besvær kan efterjusteres med 80 millimeter i højden.

Tilpasningen er yderst simpel og foretages af sagkyndige nærmest uden værktøj: De to møtrikker til fastgørelse af saniteten skal blot løsnes for at placere toilettet højere oppe svarende til behovet. Derefter strammes fastgørelsen igen, og toilettet kan belastes som før.

Fleksible rørledninger
Den nemme mulighed for justering opnås via den nye konstruktion af installationselementer til indbygning. Det er nu blandt andet udstyret med et fleksibelt skyllerør, en variabel afløbsbøjning og aflange huller til fastgørelsen af toiletsaniteten.

Leveringen omfatter desuden en skabelon til de helt nøjagtige udsparinger i væggen og i fliserne. For at tildække udsparingerne i flisebilledet, kan der desuden monteres en skærm af rustfrit stål. 

Det nye toiletmodul er ligeså interessant for boligselskaber eller plejehjem som for private bygherrer, fordi det ”vokser med”: I en lang årrække kan toilettet efter indbygningen benyttes i den vanlige højde. Først når fysiske begrænsninger kræver et højere sæde, tilpasses saniteten på ny. Ligeså let kan den gamle sædehøjde genetableres, når en lejlighed for eksempel i en fleretagersbygning senere udlejes til en ny lejer.

Yderligere informationer finder du på www.viega.dk

Med de nye toiletmoduler til installationselementerne ”Viega Eco Plus” og ”Steptec” kan toilettets sædehøjde også ændres efterfølgende med op til 80 millimeter. 

Konstruktiv fleksibilitet: De aflange huller i toiletmodulet og de fleksible skyllerørs- og afløbstilslutninger muliggør en nem højdejustering af saniteten.
 

07.09.2015Viega A/S

Sponseret

Picco presbakke med snap-funktion

03.09.2015Viega A/S

Sponseret

Pressgun Picco – Endnu mere komfort

03.09.2015Viega A/S

Sponseret

Kom godt fra start med Viegas online guide

08.06.2015Viega A/S

Sponseret

Viega Eco Plus shower-wc-element: Et indbygningselement med universelle muligheder

01.06.2015Viega A/S

Sponseret

Toilettet som hæver komfort og sænker barrierer

27.05.2015Viega A/S

Sponseret

Pres tygvæggede rør. Nu bliver det nemmere for installatøren