Pres tygvæggede rør. Nu bliver det nemmere for installatøren

Endelig er det her: Det efterspurgte Megapress-system, som skal lette og sikre VVS-arbejdet, lanceres nu i Danmark. Det har vist sig at være et hurtigt sælgende produkt i Europa, og derfor er Viega glade for nu at kunne tilbyde systemet til danske virksomheder. Systemet kan spare VVS’eren for op til 60 procent af installationstiden.

Megapress er økonomisk og sikker. Den hurtige presteknik til tykvæggede stålrør sparer op til 60 procent af arbejdstiden sammenlignet med traditionel svejsning. (Foto: Viega).

Rørsamlingerne i varme-/kølesystemer og i industrielle systemer bliver i mange tilfælde stadig svejset sammen. Det er både tidskrævende og besværligt, lige som der også er en brandrisiko. Med de nye Megapress fittings kan tykvæggede stålrør med en dimension på ½” - 2” nu presses sammen på et øjeblik. Systemet reducerer tiden, det tager at udføre en samling, med op til 60 procent.

I byggeriet bliver tre ud af fire rørsamlinger ikke længere loddet, svejset eller skruet sammen. I stedet bliver de presset. Det er mere økonomisk, da det kan udføres hurtigt. Det er også mere sikkert, da der ikke længere er behov for åben ild.

Slut med utætte rør på grund af koldpresning
Indtil nu har presning ikke kunne anvendes på tykvæggede rør, fordi tolerancen for den ydre diameter i disse rør varierer for meget og derfor ikke opfylder DIN EN 10220/10255 og DIN EN ISO 6708.

Med det nye Megapress-system har Viega udviklet en brugbar løsning. En særlig EPDM-pakning er integreret i stålfitttingen, der er udført i materiale 1.0308 og  har en zink-nikkel belægning for at forhindre korrosion. Den sikrer holdbarhed, tæthed og en friktionsfri samling på alle overflader af sorte, galvaniserede, malede og epoxy-resin overfladebehandlede rør.

Presfittings kan anvendes til varme-/kølesystemer og i industrielle systemer på op til 16 bar og 110 °C.

Tidsbesparelse op til 60 procent
Tidsbesparelsen fra den nye samleteknik er betydelig. Afhængig af rørets dimension kan tidsbesparelsen være op til 60 procent sammenlignet med de traditionelle metoder som Gevind, svejsning eller notsamlinger.

Processen er lige så enkel som andre Viega-pressystemer: Skær røret til, placer Megapress-fittingen på røret og pres. Samlingens SC-Contur giver en sikkerhed mod utætheder. Er en samling ikke udført korrekt eller overset, ses fejlen tydelig under tryktesten, og samlingen kan derefter presses og derved forsegles permanent.

En sikker løsning
Arbejdet med Megapress er ikke kun mere sikkert for montøren. Det er heller ikke så anstrengende som svejsning. Typisk er rør til trykluft, proces, varme- og sprinklersystemer placeret højt oppe under loftet. Svejsning i denne position er både vanskelig og farlig. Med presværktøjet kan fittingen presses, uden at montøren skal anstrenge sig.

Presværktøjet leveres i en praktisk kasse med tre størrelser af pressebakker- ½” - 1”, tre presringe i dimensionen 1¼” - 2” og med trækbakke Med dem kan samlinger udføres selv om pladsen er begrænset.

Pressystemet har allerede vist sin værdi i Europa og USA, hvor det har været i brug i flere år.

Et bredt udvalg af Megapress-fittings: muffer, skydemuffer, bøjninger, reduktioner og gevind- og flangeovergange i dimensionen ½” - 2” kan leveres til samling af tykvæggede stålrør. (Foto: Viega).

Uden besvær sammenlignet med svejsning. Med Megapress kan selv rør oppe under loftet samles uden besvær. (Foto: Viega).

Med den kendte SC-Contur i Megapress-fittings ses upressede samlinger tydeligt. Den betyder, at samlinger, der ikke er udført korrekt, bliver synlige under en tryktest. (Foto: Viega).

Megapress-fittings er korrosionsbestandige med deres zink-nikkel overfladebehandling. De kan anvendes i varme- og kølesystemer uden yderligere korrosionsbeskyttelse. (Foto: Viega).

07.09.2015Viega A/S

Sponseret

Picco presbakke med snap-funktion

03.09.2015Viega A/S

Sponseret

Pressgun Picco – Endnu mere komfort

03.09.2015Viega A/S

Sponseret

Kom godt fra start med Viegas online guide

08.06.2015Viega A/S

Sponseret

Viega Eco Plus shower-wc-element: Et indbygningselement med universelle muligheder

01.06.2015Viega A/S

Sponseret

Toilettet som hæver komfort og sænker barrierer

27.05.2015Viega A/S

Sponseret

Pres tygvæggede rør. Nu bliver det nemmere for installatøren