Nye regler skal give rent drikkevand

En godkendelsesordning for rør og armaturer til drikkevand er trådt i kraft 1. april. Ordningen skal forhindre metaller i vandet og sikre, at det er sikkert at drikke.

Dråbemærket skal have teksten "Godkendt til drikkevand"..

Reglerne for godkendelse af byggevarer i kontakt med drikkevand har gennemgået et serviceeftersyn og har fået et helt nyt regelgrundlag, der skal give rent drikkevand ud af vandhanen. Den nye og forbedrede godkendelsesordning vil få navnet "Godkendelsesordningen for byggevarer i kontakt med drikkevand”. 

Den nye godkendelsesordning trådte i kraft 1. april 2013 og sikrer, at byggevarer som vandhaner og vandrør opfylder en række sundhedsmæssige krav. Den nye ordning erstatter således den gældende VA-godkendelsesordning, der har eksisteret siden 1972. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Stop for bly og nikkel
Klima-, energi– og bygningsminister Martin Lidegaard siger i forbindelse med ordningen, at de skræpede krav mod bly og nikkel skal forhindre at metallerne kommer ind i drikkevandet og dermed i kroppen.

Læs også: Beskyttelse af det rene drikkevand

"Godkendelsesordningen indebærer, at byggevarer som vandhaner og vandrør testes, godkendes og mærkes, inden de må sælges i Danmark. Med moderniseringen styrker vi forbrugernes sikkerhed for, at der ikke sker afsmitning af sundhedsskadelige stoffer fra byggevarerne til drikkevandet ved blandt andet at skærpe kravene for afgivelse af bly og ved at indføre krav om test af nikkelafsmitning. Med den nye ordning indfører vi også en ny mærkning, som skal gøre det nemmere både for håndværkere og forbrugere at se om for eksempel vandhanen er godkendt til drikkevand”, siger Martin Lidegaard.

På hjemmesiden www.godkendttildrikkevand.dk kan man se en liste over byggevarer, der kan bruges. Her fremgår det, at VA-mærket fremover fjernes og erstattes med "godkendt til drikkevand"-mærket, der skal sidde på selve byggevaren, på en etiket fastgjort til byggevaren, på emballagen eller følgedokumenter til byggevaren. De nye mærker skal være på plads inden et år.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle