Nyt datadrevet beredskab mindskede antallet af strømafbrydelser

Da stormfloden ramte det sydøstlige Danmark, kunne Netselskabet N1 med et nyt analyseværktøj forudse, hvilke elstationer, der var i risiko for oversvømmelse, og mindske omfanget af strømnedbrud.

Foto: N1

Mens de massive vandmængder hærgede flere steder i landet under stormfloden i oktober, var omfanget af strømafbrydelser i Netselskabet N1’s forsyningsområde mere begrænsede end frygtet.

Og de områder, hvor strømmen alligevel gik, var den genetableret kort tid efter, at vandet trak sig tilbage, skriver Netselskabet N1 i en pressemeddelelse.

En væsentlig del af forklaringen var, at N1 under forberedelserne for at beskytte elnettet og netkunderne i huj og hast udviklede et nyt analyseværktøj i efterårsferien.

“Præventivt stod vi rigtig stærkt med det nye værktøj, og som vandet steg, kunne vi målrettet sende teknikere ud og slukke for strømmen i vores kabelskabe og elstationer. Det gjorde, at vi kunne minimere antallet af kunder, der var uden strøm, og ikke mindst blev det efterfølgende arbejde med reetablering noget mindre end frygtet,” fortæller Henning Kjærgaard, direktør for Netdrift & Produktion i N1.

Helt konkret koblede N1 offentlige hydrologiske kort, der angiver hvilke områder, der er i risiko for at blive oversvømmet ved forskellige vandstigninger, sammen med lokationsdata for, hvor og hvor højt N1’s egen lokationer ligger.

Derfor kunne N1 løbende forudsige ved hvilken vandstand, de enkelte lokationer var i risiko for oversvømmelse og afkoble strømmen, inden vandet nåede højt nok op og ellers ville have kortsluttet installationerne.

I alt blev 410 af N1’s kabelskabe udkoblet, hvoraf kun 15 skyldtes fejl grundet oversvømmelse. Omkring 3000 kunder var uden strøm undervejs, men mindre end tre døgn efter oversvømmelserne, havde alle kunder igen strøm i kontakterne.

“Fremadrettet kommer vi uden tvivl til at benytte det her værktøj – ikke kun når vandstigninger truer, men i lige så høj grad til at tilpasse infrastrukturen til fremtidige klimaforandringer,” siger Henning Kjærgaard.

-emte

Uponor

Sponseret

Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

TOTO

Sponseret

TOTO passer på alle cisterner

Mere fra...

04.12.2023Installator.dk

Indkøbsforeningen DJ Supply A/S ekspanderer

04.12.2023Installator.dk

Tilskudspuljer lukkes for i år uden at være tømt

01.12.2023Installator.dk

Klimaambitioner kræver mia-investeringer i elnettet

01.12.2023Installator.dk

Stifter og direktør slipper roret i CBRE Teknisk servicepartner

30.11.2023Installator.dk

AB-ELCO mangler ikke opgaver, men medarbejdere

30.11.2023Installator.dk

Ny skylleteknologi minimerer støjen fra toilettet

30.11.2023Installator.dk

Bjarne Riis vil sælge varmepumper

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main