Overvågning: installatøren skal tænke i helheder

Installatørerne tænker for meget på kundens købekraft og glemmer helheden, når de sælger tv-overvågning, advarer Rigspolitiets kriminalpræventive ekspert.

En god kameraløsning handler om andet end megapixel.

  • Overvågningssystemer, der er mere end fem år gamle kan være udskiftningsmodne. Typisk er de analoge og et skift til IP-kameraer giver bedre mulighed for billedkvalitet og skalerbare systemer
  • Tilbyd kunderne integration til alarmer og billedlagring, men overvej åbne systemer. Kunder ønsker frihed til at kombinere flere leverandører og bruge forskellige teknikere
  • Skab værdi for kunden ved at sælge kameraer, der genkender personer i stedet for kun at vise hændelsesforløb
  • Mange kunder vil betale for løbende service, men ikke for årlig softwarelicenser
  • Sørg for at kameraet har høj lysfølsomhed uden at blive blændet af for eksempel billygter
  • Et kamera kræver mere lys, des flere megapixel det har

Kilde: Flemming Pless, salgsdirektør i Pelco by Schneider Electric

De lavthængende frugter bliver overset, når kunderne spørger om tv-overvågning. Kameraer er populære redskaber for danskere, der vil undgå kriminalitet og forebygge tyveri og svind i hjemmet og på arbejdspladsen. Overvågningen er det nemme valg, og det skaber en gøgeunge-effekt, der skubber andre og bedre sikringsløsninger ud af overvejelserne.

God rådgivning starter med, at installatøren gennemgår bygningen sammen med kunden og fortæller, hvad man opnår, når alarmer og overvågning spiller sammen. Det mener John Radmer, der er vicepolitikommisær i Rigspolitiet..

“Vi danske er dovne mennesker, der gerne vil have et stykke elektronik til at passe på os. Vi ser virksomheder, der har investeret i tv-overvågning på trods af, at de bor i en papkasse. Så råder vi dem til at få en skalsikring og beskytte for eksempel vinduerne”, siger vicepolitikommissær John Radmer fra Rigspolitiets nationale Forebyggelsescenter.

Læs også: Gode vækstmuligheder i overvågning

Danskerne har taget tv-overvågningen til sig. John Radmer oplever, at der er sket et skifte i danskernes holdning til tv-overvågningen. Med over 750.000 kameraer hos private, virksomheder og institutioner, er det svært at bevæge sig i det offentlige rum uden at overvåget. Tidligere skabte kameraerne en angstfyldt stemning, når de hang i butikscentre og parkeringshuse. Nu skaber de tryghed hos borgerne.

Danskerne er positive over for overvågning af det offentlige rum. Kameraer, der overvåger butiksfacader og indgange skal pege indad, så forbipasserende ikke bliver filmet.  Men jo nærmere linsen kommer privatsfæren som omklædningsrum og toiletter, des mere vil vi have fred.

“Branchen gør et stort og prisværdigt forsøg på at leve op til de moralske og etiske kodeks. Reglerne bliver overholdt i 60-65 procent af tilfældene, og der er kun småting og misforståelser bag overtrædelserne hos resten”, fastslår John Radmer.

Respekter private forhold
Kriminalpræventiv forskning viser, at kameraer forebygger overvejede lovovertrædelser som tyveri og hærværk, men gør lidt mod impulsiv kriminalitet som vold og røveri.

“Tv-overvågning har størst effekt på planlagt kriminalitet som berigelse, hvor gerningsmanden har rekognosceret forud, særligt ved biltyverier, især fra parkeringshuse”, siger John Radmer.

Læs også: Sikring og overvågning: Vækstmarked med forhindringer

Kundens behov er dog mere end blot teknik. I stedet for blindt at kigge på kundens budget, skal installatørerne hellere se på anlægget som en helhed.

“Jeg oplever, at installatørerne spørger, hvor mange penge der er i stedet for at undersøge behovet. God rådgivning starter med en dialog med kunden, hvor installatøren gennemgår bygningen, og kunden fortæller, hvad man vi opnå, så alarmer og overvågning spiller sammen”, siger John Radmer.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

10.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Kalder ALLE netværksinstallatører!

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle