Røgalarmer kan redde menneskeliv for 20 kroner om året

2.000 mennesker kommer hvert år alvorligt til skade og 80 dør i forbindelse med brand. Et nyt system med trådløs overvågning af røgalarmer fra ista Danmark går til kamp mod manglende brandsikkerhed i danske hjem.

Sikkerhed og tryghed: For 20 kroner om året pr. lejlighed, kan et trådløst radiosystem fra ista registrere om røgalarmen er på plads og fungerer som den skal..

Virker sammen med radiatormåler radiosystem
Røg er det farligste ved en brand og kan resultere i røgforgiftning eller i værste fald dødsfald. Alligevel er mange danske hjem uden en røgalarm, og mange lever i falsk tryghed med røgalarmer, der ikke længere virker.
For bare 20 kroner om året pr. lejlighed kan ista med et trådløst radiosystem overvåge en røgalarm. Systemet, der allerede er meget udbredt i forbindelse med varmemåling, kontrollerer, at røgalarmen er på plads og fungerer som den skal. Melder en røgalarm fejl, f.eks. fordi den er blevet fjernet eller er tilstoppet, registrerer systemet det automatisk, så en udbedring kan iværksættes. Dermed er sikkerheden altid så høj som muligt.

Verificeret af Dansk brand- og sikringsteknisk Institut (DBI)
ista har brugt mere end et år på at forberede lanceringen af røgalarmen i Danmark, for at sikre at alle brandtekniske spørgsmål er besvaret. DBI har været med som rådgiver helt fra starten, og udfører en årlig audit af systemer og procedurer hos ista for at sikre, at alt fungerer som det skal, ligesom der gennemføres stikprøvekontrol¬besøg i de boligejendomme, hvor røgalarmerne opsættes. Alarmerne er desuden testet i 170 lejligheder i samarbejde med Rødovre Boligselskab.

Yderligere oplysninger:
Direktør Benny Mathiesen, ista, 22 88 14 15, benny.mathiesen@ista.dk
Direktør Bent Lyngsig, Rødovre Boligselskab, 6 36 02 45, bl@rbbolig.dk
Kommunikations- og marketingchef Trine Leth, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, 23 23 19 65, tle@dbi-net.dk

Om ista
ista (Clorius) er førende inden for installation og aflæsning af forbrugsmålere, samt fordeling af udgifter til vand- og varmeforbrug. I Danmark er ista 180 medarbejdere, som bl.a. udarbejder vand- og varmeregnskaber.

Mere fra...

07.11.2019ista Danmark A/S

Sponseret

Følg temperaturen i boligen

22.10.2018ista Danmark A/S

Sponseret

ista gør noget ved bæredygtigheden

20.11.2017ista Danmark A/S

Sponseret

Integration er fremtiden

24.04.2017ista Danmark A/S

Sponseret

Plus Bolig i Aalborg: Vi fremtidssikrer vore boliger

19.10.2016ista Danmark A/S

Sponseret

Ista MinuteView mindsker vand- og energispild i Aalborg

09.11.2015ista Danmark A/S

Sponseret

To danske brødre sætter europæisk ista-fingeraftryk