Regulerbare kraftværker er nødvendige mener Dansk Fjernvarme

Klimarådet har præsenteret deres analyse over fremtidens elforsyningssikkerhed. Den grønne omstilling af energisystemet sætter elforsyningssikkerheden i Danmark under et større pres end i dag, blandt andet fordi de vejruafhængige kraftværker bliver færre og ikke kan støtte elforsyningen. Dansk Fjernvarme opfordrer til, at man politisk allerede nu tager stilling til kraftværkernes rolle i et elektrificeret energisystem.

”Regulerbare kraftværker spiller en væsentlig rolle i fremtidens elforsyningssikkerhed, og Dansk Fjernvarme er enig med Klimarådet i, at kraftværkerne kan afværge elafbrud. Som Klimarådet opfordrer til, skal der snarest muligt skabes klarhed for ejere af eksisterende anlæg, omkring myndighedernes vurdering af behovet for ydelser fra regulerbare kraftværker på lang sigt”, siger Henrik Rønne Thomsen, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme. Foto: Dansk Fjernvarme..

Dansk Fjernvarme er glade for, at Klimarådet sætter fokus på omstillingen af energisystemet og dermed elforsyningssikkerheden i deres seneste analyse Sikker elforsyning med sol og vind. Rapporten beskriver, at elforsyningssikkerheden sættes under pres de kommende år, hvor samfundets efterspørgsel på el øges.

Både i fremtiden og under omstillingen bidrager de vejruafhængige regulerbare kraftværker til at sikre elforsyningen, når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser. Dog bliver kraftværkerne færre og færre, blandt andet fordi der er begrænset økonomisk incitament er til at fortsætte driften af dem.

Læs også: Dansk energieventyr inden for fjernvarme

”Regulerbare kraftværker spiller en væsentlig rolle i fremtidens elforsyningssikkerhed, og Dansk Fjernvarme er enig med Klimarådet i, at kraftværkerne kan afværge elafbrud. Som Klimarådet opfordrer til, skal der snarest muligt skabes klarhed for ejere af eksisterende anlæg, omkring myndighedernes vurdering af behovet for ydelser fra regulerbare kraftværker på lang sigt”, siger Henrik Rønne Thomsen, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme anbefaler konkret, at der tages politisk stilling til behovet for regulerbar elproduktion, at der vedtages virkemidler, som sikrer kapaciteten på kort sigt, og der bliver forberedt initiativer på lang sigt.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle