Rent drikkevand og store energibesparelser

Den norske opfindelse TermoRens fjerner både de farlige legionellabakterier og omkostningskrævende kalkbelægninger fra alle former for vandrør – nu er den kommet til Danmark.

Den anerkendte norske opfindelse TermoRens fjerner både de farlige legionellabakterier og omkostningskrævende kalkbelægninger fra alle former for vandrør – nu er den kommet til Danmark. Foto: Silentor..

Jævnlig rensning af vandrør er næppe det, der står øverst på to-do-listen hos de fleste. Men i en tid med stort fokus på øgede energiomkostninger, har det aldrig været mere nødvendigt og rentabelt at rense sine vandbaserede installationer.
Manglende rensning medfører typisk både tæring på rørsystemerne og tab af gennemstrømning, så vandtrykket bliver irriterende lavt. Belægninger i vandrørene giver også tab af varme- eller kuldeoverførsel, så for eksempel vandbaseret gulvvarme mister sin effekt, og varmepumper ikke længere kan yde maksimalt i forhold til det, de er dimensioneret til.
Alt sammen problemer, der ikke blot betyder højere energiudgifter i det daglige, men også giver god grobund for indvendige belægninger af biofilm, hvor bakterier trives og kan gro.

Miljøvenlig og effektiv rensning
En af de mest frygtede bakterier er legionella, som kan medføre ikke bare Legionærsyge, som er en alvorlig lungebetændelse, men også den influenzalignende febersygdom Pontiacfeber. Infektion med legionellebakterier kan typisk opstå, hvis man for eksempel indånder forstøvet vand fra inficerede rørsystemer, for eksempel i brusebadet.
Men vandrør kan faktisk renses på en nem, effektiv og miljøvenlig måde, helt uden brug af farlige kemikalier. Med næsten 30 års erfaringer fra det norske og internationale marked er de unikke løsninger fra den norske producent TermoRens AS nu også at finde på det danske marked. Det er den nordjyske virksomhed Silentor A/S, der fra årsskiftet er udpeget som eksklusiv agent for det danske marked. Silentor har mange års erfaring med udvikling og produktion af lyddæmpere og katalysatorer, herunder SCR til fjernelse af NOX-udstødningsgasser, som sælges til industrien og den maritime branche.

Individuelle løsninger
Løsningerne fra TermoRens henvender sig bredt til ejere og administratorer af ejendomme og installationer af alle slags, herunder blandt andet vandværker, sygehuse, boligforeninger, plejehjem, sportsanlæg og svømmehaller, hoteller, storkøkkener, restaurationsbranchen, men også både landbaseret og maritim industri, rederier, Søværnet og reparationsværfter.
Uanset størrelsen på installationen og forskellige behov, kan man med systemerne fra TermoRens finde en løsning, der tilpasses den enkeltes individuelle behov og krav, og de kan bruges på alle former for anlæg med vand i cirkulation.

Grundlæggende er løsningerne fra TermoRens baseret på to forskellige systemer. Det ene, TermoRens, er en miljøvenlig rensevæske med citronsyre og fosforsyre som aktive ingredienser samt en inhibitor, som er et stof, der modvirker de negative virkninger af syre. Ren syre er ætsende og kan skade både folk og materialer. Men med tilsætningen af en inhibitor fjernes syrens negative egenskaber, og væsken kan helt uden at gøre skade opløse og fjerne både kalk, rust, urinsalte, humus og legionella.
TermoRens fås som rent koncentrat, som blandes i vand i blandingsforholdet 1-10 dele vand. Herefter fyldes TermoRens på rørene eller anlægget med tilhørende pumper, og i løbet af 24 timer opløser væsken alle former for belægning indvendigt i rørsystemerne.

Læs også: Ny podcast-serie om bæredygtighed

I tilfælde af legionellabakterier i rør eller tankanlæg kan man med TermoRens fjerne både bakterier og den biofilm, som bakterien vokser i.
Efterfølgende kan man installere det andet system fra TermoRens, nemlig LegioTerm, som er et anlæg, der benytter anodisk oxidation til splitning af hydrogen og oxygen i et oxidationskammer. Denne proces fjerner alle bakterier helt uden tilsætning af kemikalier, tungmetaller eller andet, og er derfor den mest miljø- og sundhedsvenlige måde at fjerne legionellabakterier på.

Fuldt biologisk nedbrydelig
”Løsningerne fra TermoRens er helt unikke, blandt andet fordi der kun anvendes fuldt biologisk nedbrydelige kemikalier, blandet med vand. For at understrege, at opløsningen er helt uskadelig for mennesker, er den norske producent kendt for selv at smage på den opblandede rensevæske, når den præsenteres på messer rundt om i verden”, fortæller salgschef Steen Mortensen fra Silentor.

Både TermoRens og LegioTerm er igennem mange år blevet anvendt i så forskellige sammenhænge som hos det norske søværn, Sjøforsvaret, det norske Nationalmuseum, Norges største spa- og velværefaciliteter The Well, adskillige sygehuse, idrætsanlæg og offentlige institutioner.

Derudover fås TermoRens også som en gel, hvilket sikrer en bedre vedhæftning på flader, der skal renses for rust og kalkaflejringer i alle former. Gelen, der kan fjerne overfladerust på rustfrie overflader, kan sprøjtes på med en pumpe og bruges på større flader som for eksempel skibsskrog eller bygningsfacader. Gelen fra TermoRens bruges blandt andet på de to skyskrabere Burj Al Arab og Burj Khalifa i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater, ligesom flere danske firmaer anvender TermoRens til fjernelse af rust.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Elma Instruments A/S

Sponseret

Strategisk samarbejde om service på Minicam inspektionskameraer

12.06.2024wedi GmbH

Sponseret

Nyd yoga på opvarmet gulv med wedi - med en fantastisk udsigt til himmel og fjord!

07.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Delta-T-styring giver store energibesparelser og optimal drift

06.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Nedsæt bygningens energiforbrug, når du vælger ventiler

05.06.2024Installator.dk

Wavin har vundet største offentlige udbud af fjernvarmeløsninger

04.06.2024Geberit A/S

Sponseret

Geberit fejrer jubilæum med morgenbrød i alle grossistbutikker

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle