Sådan gør du varebilen vinterklar og undgår ulykker

Når vinteren er på vej, og temperaturen falder, er det oplagt at tjekke, om din varebil er rustet til sæsonens barske vejr. Derfor har Sortimo udviklet en række løsninger, der både sikrer godset samt holder varerummet oplyst og fugtfrit.

Ifølge Sortimo er det en god ide at installere monterbar LED-belysning i varebilen, så man er sikker i det barske vintervejr. Foto: Sortimo..

Ifølge Vejdirektoratet er et erhvervskøretøj involveret i hver tredje trafikulykke med dødelig udgang og i hver sjette ulykke med alvorligt tilskadekomne, og antallet stiger år for år. Det er særlig galt om vinteren, hvor tal fra Arbejdstilsynets ulykkesregister viser, at der anmeldes langt flere arbejdsulykker med motorkøretøjer.

Men ifølge Sortimo, der leverer systemer inden for bilindretning, kan en ordentlig vinterklargøring af varebilen sikre, at vinteren ikke behøver sætte begrænsninger for en travl hverdag bag rettet. For at kunne opretholde samme effektivitet og sikkerhed i hverdagen kræver det gode løsninger, der sikrer lasten i køretøjet og holder varerummet oplyst og fugtfrit.

Læs også: Virksomhederne køber og leaser færre biler

”Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden i løbet af en travl arbejdsdag – både når det kommer til fragten af værktøj og materialer, men ikke mindst i forhold til dig som varebilbruger”, siger adm. direktør i Sortimo Michael Pettersson og fortsætter:

”Med en velindrettet varebil kan du være på farten om vinteren uden at gå på kompromis med hverken effektivitet eller sikkerhed. Det kræver blot, at du tager de rette foranstaltninger og ruster din mobile arbejdsplads til årstiden”.

Sortimo har således udviklet en række løsninger til varebilbrugere, der både ønsker at øge sikkerheden bag rattet om vinteren samt at beskytte materialerne mod fugt og kulde.

Gode råd til sikker vinterkørsel

  • Husk vinterdæk: 50 procent af alle varebiler på de danske veje kører rundt på sommerdæk i vinterhalvåret. Det viser en undersøgelse, som Dækimportørforeningen har lavet i samarbejde med Rådet for Større Dæksikkerhed. En farlig cocktail - specielt hvis der opstår en uforudset situation.
  • Husk at tænde baglygterne: Ifølge Rådet for Sikker Trafik oplever syv ud af ti bilister, at biler kører rundt uden lys i baglygterne, selvom det er mørkt eller tåget. Det kan skabe farlige situationer eller irritation hos andre bilister, når man glemmer at tænde baglygterne.
  • Sænk farten: Ifølge Rådet for Sikker Trafik gør selv de små hastighedsoverskridelser risikoen for at ende i en alvorlig ulykke langt større. Faktisk fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke, hvis man kører bare 13 km/t for hurtigt et sted, hvor man må køre 80 km/t.
  • Husk selen: Sikkerhedsselen er et af de allervigtigste midler til at mindske antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. Havarikommissionen for Vejtrafikulykker vurderer, at antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne reduceres med op til 70 procent, når selen bruges på forsædet og med ca. 30 procent, når den bruges på bagsædet.
  • Læg mobilen fra dig: Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken. I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag, svarer seks procent af i alt 1.051 erhvervschauffører, at de ofte eller engang imellem ser på sin telefon og læser sms, mail eller indhold på internettet, mens de kører i trafikken.

Kilde: Sortimo

Sikret last, LED-belysning og isoleringsløsninger
Et eksempel er det integrerede ProSafe-lastsikringskoncept, der gør det muligt at sikre lasten i køretøjet ved hjælp af bl.a. surringsstropper, lastsikringsnet, fastsurringsskinner, sikker gulvbeklædning samt spændestænger.

”Når opbevaringsmulighederne halter, får man ikke altid pakket værktøj og materialer forsvarligt sammen på farten, hvilket ofte betyder fritliggende udstyr i bilen. Dette kan resultere i dyre skader på lasten samt mindske din sikkerhed under kørslen”, siger Michael Pettersson.

I Sortimos indretningsløsninger til varebilen indgår også LED-belysning, der bl.a. bidrager til at efterleve Arbejdstilsynets krav om tilstrækkelig belysning ved indretning af arbejdspladser.

”LED-belysningen opfylder den såkaldte IP54-Standard og findes i forskellige størrelser, så den kan tilpasses ethvert behov. Belysningens lave strømforbrug sikrer også minimal belastning af batteriet, selv når det er koldt, samtidig med at du reducerer kulde og fugt i bilen”, forklarer Michael Pettersson og understreger, at man dermed er sikret en effektiv belysning, så varebilen også kan fungere som mobilt værksted og lager i de mørke vintermåneder.

Læs også: Installatørpanelet: Sådan sikrer du dig mod tyveri fra varebilen

Skal varebilen fungere som lager og værksted i vinterperioden, kan det også være en god ide at investere i gode isoleringsløsninger. Det kolde vejr øger nemlig fugten inde i varerummet, hvilket kan udvikle sig til skimmelsvamp og resultere i, at værktøjet i varebilen ruster.

”Det betyder noget, at du holder dit varerum tørt og fugtfrit. Men ikke alle løsninger er lige effektive. Fugtabsorberende materialer øger – overraskende nok – risikoen for, at fugten holdes inde i varerummet. Derfor handler det om at vælge isoleringsløsninger, som beskytter mod kulde og samtidig er fugtafvisende”, lyder rådet fra Michael Pettersson.

- JMA

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle