Selskaber vil sikre stabil elforsyning i fremtiden

Det danske elforbrug er stigende, og det gør løbende vedligehold og udskiftning af komponenter i elforsyningen essentielt. For at fastholde en stabil elforsyning iværksætter fem elselskaber et samarbejde, der skal sikre optimal udskiftning af el-komponenter fremover.

Ved hjælp af et nyt system kan elforsyningsselskaberne nemmere vurdere, hvornår det er hensigtsmæssigt at udskifte el-komponenter. PR-foto..

For de danske elforsyningsselskaber er udskiftning og vedligehold af komponenter en afgørende del af arbejdet med at sikre en stabil elforsyning.

Derfor er elforsyningsselskaberne Konstant Net, Dinel, Trefor El-net, Thy-Mors EnergiService og RAH gået sammen om at implementere et såkaldt asset management-system, der skal gøre det nemmere at ramme det optimale tidspunkt for udskiftning af komponenter.

Systemet estimerer behovet for udskiftning på baggrund af gennemsnitslevetid, data, teknisk vurdering og faglig kvalitetssikring. 

”Vi er rigtig glade for, at vores samarbejdspartnere også kan se fordelene ved at udskifte komponenter ud fra nogle mere nuancerede parametre end tidligere. Der er nemlig mange faktorer, som komponenterne bliver påvirket af, der gør behovet for udskiftning individuelt”, siger Michael Grønhøj, netchef i Konstant Net.

Læs også: Nyt kæmpe-batteri kan sikre storbys elforsyning i seks timer

Ikke to el-komponenter har samme levetid. Selvom de er produceret og monteret på samme tidspunkt, er det i sidste ende faktorer som placering, belastning og nedbrud, der har indflydelse på behovet for udskiftning. 

”Det rette tidspunkt for den enkelte komponent findes ved at kombinere menneskelig faglighed men teknologisk evne til at overskue store mængder af information. Resultatet er en stabil elforsyning, men der er også en intern dimension. Prioriteringslisten giver nemlig alle os medarbejdere i elforsyningerne mere overskud til at fokusere på andre vigtige arbejdsopgaver”, siger Michael Grønhøj.

Implementeringen af asset management-systemerne fra selskabernes fælles driftsselskab Visue kommer til at foregå frem mod juni 2021.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

28.06.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Unikke resultater skab med LED lysskinner til Troldtekt

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle