KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Sikkerhed (Automation og drift)

Vil du vide mere om sikkerhed på maskiner og maskinanlæg? Hvad det vil sige, at udarbejde en risikovurdering, hvad står der i maskindirektivet og hvordan du bruger standarderne? Så meld dig til modulet Sikkerhed.

Kategori

Uddannelse

Sted

Hellerup

Start dato

5. november 2024

Slut dato

18. december 2024

Foto: KEA

På modulet Sikkerhed arbejder du primært med maskindirektivet og de standarder, der har relevans i forhold til at forstå mekanismerne inden for sikkerhedsområdet.

Du kommer desuden til at lære om forskellige sikkerhedskomponenter og deres anvendelse. Dertil kommer emner som ATEX og EMC.

INDHOLD PÅ FAGMODULET

På fagmodulet lærer du om:

  • Maskindirektivet
  • DS EN/ISO 12100
  • Risikovurdering
  • HRN Matrix
  • Sikkerhedskomponenter
  • SISTEMA software
  • Dokumentation

DIT UDBYTTE

Når du har gennemført modulet Sikkerhed, kan du:

  • Sikkerhedsmæssigt og forsvarligt håndtere el-teknisk materiel efter gældende regler og normer.
  • Kende til risikovurdering og anvendelse af sikkerhedskomponenter.

MÅLGRUPPE

Akademiuddannelsen i Automation og Drift er målrettet faglærte, der skal kunne løse opgaver i produktionen på et videregående niveau. I samarbejde med andre faggrupper skal du kunne identificere problemstillinger samt afdække, rådgive og forestå implementering af automationsløsninger. Dette er med udgangspunkt i forståelse af maskin- og procesanlæg samt brug af relevante teorier og gældende standarder.

UDDANNELSE OG RELEVANT ERHVERVSERFARING

Du kan have gennemført flere forskellige tekniske uddannelser og have haft forskellige jobtitler.

Er du uddannet som It-teknikker, maskinteknikker, håndværker eller anden faglært uddannelse, og har du gennem forskellige jobtyper i 2 år arbejdet med styringer, regulering og automation i industrien generelt, kan du søge optagelse på uddannelsens moduler. Ligger din erfaring med arbejdet med styringer år tilbage, kan du med fordel genopfriske din viden via arbejdsmarkedskurser inden for automation, inden du søger optagelse på akademiuddannelsen.

Er du uddannet Elektriker, Industriteknikker, eller Flytekniker, med 2 års erfaring i jobbet som Elektriker, Automationsteknikker, Maskinteknikker eller Procesteknikker, har du relevant uddannelse og erhvervserfaring.

OPTAGELSESKRAV

Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:

  1. Relevant uddannelsesbevis eller svendebrev
  2. CV med relevant erhvervserfaring
  3. Relevante kompetencer

Vær også opmærksom på de forudsætninger, der er beskrevet i afsnittet "Målgruppe" på enkelte moduler.

RELEVANT UDDANNELSE

En gennemført erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.

RELEVANT ERHVERVSERFARING

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:

  • Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
  • Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.

RELEVANTE KOMPETENCER

I din ansøgning skal du via dit CV eller kursusbeviser også dokumentere, at du på baggrund af erhvervserfaring, deltagelse i kurser og/eller uddannelser har kendskab til PLC (Programable Logic Controller):

  • Viden om PLC'ens anvendelsesområde, funktioner og opbygning.
  • Kan programmere logiske funktioner som bl.a. timer og tællerfunktioner i PLC'en, herunder gemme, hente og arkivere PLC-programmer korrekt.

Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.

Er du i tvivl om modulers indhold og niveau, eller om du har de nødvendige kompetencer, er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent eller studievejleder på KEA Kompetence.
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Kontakt vores studievejleder, hvis du vil vide mere.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.