Sluk for solceller

Energinet opfordrer til at slukke solceller

Foto: pexels.com

07.06.2024

Sponseret

XOLTA

D. 22. maj skrev TV2 Bornholm et indlæg, hvor Energinet opfordrer ejere af solceller at slukke for solcellerne, da den grønne strøm overbelaster elnettet i Danmark, og at man derfor bør slukke solcellerne, så de ikke genererer strøm, da det ellers ville blive en udgift at videresælge strømmen til nettet.

Det er nærmest absurd, vi bliver nødt til at skulle slukke for solceller, når vi har teknologien til at lagre den overskydende energi i batterierne. På Bornholm er dette et eksempel på, at overbelastning af elnettet tvinger folk til at slukke for deres solceller. Dette er et klart tegn på, at vi ikke udnytter de muligheder, vi har til rådighed. Energilagring i batterier, som er produceret af XOLTA, kan afhjælpe disse problemer og sikre, at vi kan drage fuld nytte af den grønne strøm. 


Løsningen

Solceller repræsenterer en væsentlig del af løsningen på klimakrisen, men de fulde fordele opnås kun, hvis vi også kan lagre den energi, de producerer. Ved at investere i batteriløsninger kan vi stabilisere elnettet, udjævne forbrugstoppe og sikre en mere bæredygtig energifremtid. 


Hurtig tilbagebetalingstid på batterier
Udover, at batterier har en samfundsmæssig nytte, så er der faktisk også muligheder for hurtig tilbagebetaling gennem netstabilisering i DK2 (Sjælland og Bornholm). Ved at koble batteriet op til netstabilisering sælger du strømmen, når nettet er mest belastet, og hvor prisen derfor er højest. Netstabilisering er en win-win situation, som boligejere også snart kan koble sig op på, gennem XOLTA HEIM. Se mere her.
 

Det er på høje tid, at vi tænker fremad og handler klogt ved at udnytte de teknologier, vi har til rådighed. Lad os lagre solens energi i stedet for at slukke for den. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Energioptimering og grøn omstilling

Øget omsætning, besparelser for kunden og mindre CO2 udledning. Fokus på energioptimering af alle slags er en win-win-win case.

Fokus på grøn omstilling og højere energipriser har for alvor fået udbuddet af produkter til energioptimering til at boome. Hvad enten det drejer sig om reduktion af energien i vandbårne varmeinstallationer eller styring af elforbruget er der hjælp at hente. 

Læs meget mere om de forskellige muligheder og om de virksomheder, der udbyder dem, i dette tema om Energioptimering og Grøn omstilling.

Mere fra...

10.06.2024XOLTA

Sponseret

Fremtidens batterier til netstabilisering og energioptimering

07.06.2024XOLTA

Sponseret

Sluk for solceller

07.05.2024XOLTA

Sponseret

XOLTA lancerer nyt superbatteri til hjemmemarkedet

18.04.2024XOLTA

Sponseret

XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem