XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem

Batterierne fra XOLTA både lagrer og bruger energien på den smartest mulige måde.

Foto: Xolta

”Vi er gode til at lave intelligent energilagring af højeste kvalitet.”

Sådan siger marketingschef i XOLTA, Dennis Vester, om produkterne fra den anerkendte danske producent. Han uddyber:

”Virksomheden har siden starten haft fokus på intelligente batterier og Energi-Management-Systemer. Det handler om hjernen bag batteriet – at man har en intelligent løsning, der tager højde for en række faktorer. F.eks. hvilke typer grøn energi, du har, og hvordan man bedst lagrer og benytter energien fra solceller, egne vindmøller etc.”

Algoritmer styrer forbruget

XOLTAs kunder er typisk husejere, boligforeninger, virksomheder og energisektoren. Via batterierne sparer de penge på elregningen, øger uafhængigheden af elnettet og mindsker CO2-aftrykket.

XOLTAs intelligente løsninger betyder, at der ligger en algoritme bag, som tager hensyn til en lang række faktorer.

”Styresystemet bruger vejrudsigten, spotpriserne og det historiske forbrug til at optimere det kommende døgns indkøb og oplagring af energi,” siger Dennis Vester og uddyber:

”Systemet ser fem uger tilbage og estimerer ud fra det, hvilket forbrug du ser ud til at have de næste 24 timer. Med den info kan det lagre og bruge energien på den mest hensigtsmæssige måde. Udover at spare penge sikrer systemet også, at du kan leve, som du plejer, og forbruge el normalt uden at tænke på hverken priser eller økonomi.”

Ejet af velgørende fond

XOLTA er ejet af Ebbefos Fonden - en velgørende fond, der støtter børn og unge med trivselsproblemer og fokuserer på at skabe danske arbejdspladser.

Fonden investerer i virksomheder med et grønt sigte, og afkastet understøtter fondens uddelinger.

XOLTA har hovedkvarter i Skovlunde og har et skarpt fokus på at holde sin produktion i Danmark.

Om XOLTA

XOLTA er specialister i batterisystemer, der sikrer optimal lagring af energi. Herunder er det en central værdi for virksomheden at nedbringe energiforbruget som led i den grønne omstilling.

XOLTA kombinerer dansk kvalitet med banebrydende teknologi. Resultatet er stilfulde, smarte og effektive løsninger til både hjem og virksomheder.

XOLTA er en danskejet virksomhed med produktion i Danmark, og alt overskud går til velgørende formål via Ebbefos Fonden. Læs mere på www.xolta.com

Denne artikel er del af et tema:

Tema: El & Teknik ´24 - Messen, der sætter strøm til Danmark

El-folk fra alle dele af branchen får mulighed for at nørde i alt fra kabelbakker til ladestandere, når El & Teknik ´24 fslår dørene op i Odense Congress Center til den største fagmesse på området i Danmark. Messen, der løber ad stablen fra 14-16 maj, er i år udvidet med en ekstra scene - Elektrificeringsscenen - hvor messens tema, Elektrificeringen af Danmark vil blive vendt og drejet. Og som altid bliver der rig mulighed for at netværke og møde både dem, du kender - og dem, du ikke vidste, at du gerne ville kende.

Veltek og Green Power Denmark, der arrangerer messen, forventer 8-9.000 besøgende.

07.05.2024Xolta A/S

Sponseret

XOLTA lancerer nyt superbatteri til hjemmemarkedet

18.04.2024Xolta A/S

Sponseret

XOLTA optimerer batteriets ydeevne via særligt styresystem