Søg dit næste job på under to minutter

VS Automatic i Horsens er en af de virksomheder, der går kreativt til værks, når der skal rekrutteres nye medarbejdere. En online formular med en række spørgsmål til afkrydsning er nok, når virksomheden slår ledige stilling op på sociale medier.

Marketingchef Tim Hjortshøj og direktør Torben Steffensen fra VS Automatic, der har succes med klik-og-søg format til ansøgninger.. Foto: VS Automatic

Det er kamp om medarbejderne i installationsbranchen - og derfor er VS Automatic i Horsens gået nye veje i rekrutteringsfasen.

Elinstallatøren, der beskæftiger over 100 medarbejdere i tre afdelinger, har gjort det meget lettere for for ansøgere at søge en ledig stilling, når den slås op på de sociale medier:

Hvad er vigtigt for dig i et arbejdsmiljø? Hvilke af disse udsagn beskriver dig bedst professionelt? Hvad vil du gerne ændre ved din nuværende arbejdssituation?

Sådan kan spørgsmålene lyde til de interesserede ansøgere, der søger job hos VS Automatic. Og virksomheden har haft stor succes med at gøre det lettere for ansøgere at søge ledige stillingerne, når de bliver slået op på de sociale medier.

”Vi får simpelthen mange flere ansøgninger, fordi det er nemt at søge. Ansøgeren skal ikke hjem til computeren og formulere en lang motiveret ansøgning,” siger Torben Steffensen, der er direktør for VS Automatic.

Virksomheden benytter klik-og-søg ansøgningerne på de sociale medier og den nemme måde at ansøge på virker også rigtig godt på en jobmesse.

”Her kan vi med en QR-kode dirigere ansøgeren ind på formularen og det virker. De skriver deres navn, adresse, svarer på spørgsmålene og tilføjer måske enkelte yderligere oplysninger om relevant erfaring. Sidste gang vi brugte den på en jobmesse fik vi 22 ansøgere fra lærlinge i løbet af kort tid, og det er jo fordi det er rigtig nemt,” siger Torben Steffensen.

Og da virksomheden skulle finde ansætte en automatiseringsingeniør fik den 20 ansøgninger på 30 dage. 

”Det ville ikke være sket, hvis vi havde krævet en motiveret ansøgning. På denne måde får vi fat i ansøgerne og kan kalde dem til samtale, vi finder interessante,” siger han.

Bedre mulighed for at målrette jobopslag

At virksomheden er begyndt at benytte den hurtigere metode skyldes ifølge marktingchef Tim Hjortshøj, dels, at VS Automatic arbejder mere digitalt end mange andre, dels at virksomheden har sin egen marketingafdeling.

”Vi har fået inspiration fra andre og vi har systemet til at sætte stillingsopslag op på den måde og håndtere ansøgningerne, og efterfølgende holde styr på dem,” siger Tim Hjortshøj.

At bruge sociale medier til jobopslag betyder også, at annonceringen kan målrettes de segmenter i de geografiske områder, som virksomheden ønsker at ramme.

”Opslagene på vores hjemmeside bliver tilgået af ansøgere fra alle dele af landet. Også af dem, der måske bor på Lolland, men er tvunget til at sende ansøgninger rundt. Dem slipper vi for ved at benytte sociale medier – og dermed sparer vi også tid,” siger direktøren.

Ved at skrue ned for kravene til den skriftlige formulering kommer virksomheden også i kontakt med et bredere felt af ansøgere med kompetencer indenfor el og automation.

”Vi vil også gerne i kontakt med dem, der ikke er så gode til at beskrive sig selv og til at formulere en lang motiveret ansøgning,” siger Tim Hjorthøj.

Foreløbig har VS Automatic kun benyttet den korte ansøgningsform på de sociale medier.

”Men det er meningen, at vi inden for den kommende tid også gør det muligt på jobopslagene på vores hjemmeside, så ansøgerne har begge muligheder,” siger marketingchefen.

Med blot få kryds kan ansøgningen sendes afsted.. Foto: VS Automatic

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024KlarPris ApS

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde