KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-Montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du elautorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæng.

Kategori

Uddannelse

Sted

København NV

Start dato

26. august 2024

Slut dato

25. september 2024

Foto: KEA

Efter forløbet kan du vurdere, dimensionere, planlægge, montere og drifte solcelleanlæg med og uden lager. Du kan tilpasse anlæggene til maksimal udnyttelsesgrad, kortest tilbagebetalingstid og maksimal reduktion af CO2-udledning.
Med de færdigheder, du får hos KEA, er du klar til at blive certificeret som VE-installatør/montør hos Energistyrelsen.

Ifølge Energistyrelsen er solceller nu den billigste af alle måder at producere elenergi på, og sammen med vindmøller skal de dække Danmarks elforbrug fra og med 2030. Vi har i øjeblikket ca 4 GWp og skal op på 30-40 GWp. Du får altså mulighed for at komme ind i en branche med rige fremtidsmuligheder.

Du bliver klædt på til at udpege en egnet placering af solcelleanlæg og deres orientering og hældning. I den forbindelse lærer du at tage hensyn til skyggeforhold, solindfald, den bærende konstruktion og anlæggets egnethed i forhold til bygningen eller klimaet.

Du lærer at tage højde for tagtyper og det nødvendige reguleringsudstyr ved installationer, ligesom du lærer at vælge værktøj og udstyr under overholdelse af sikkerhedskrav og standarder.

Gennem forløbet lærer du også at formidle oplysninger om solcelleanlægs design og konstruktion til samarbejdspartnere og brugere – og at samarbejde med andre.

Endelig lærer du at udvikle egen viden og færdigheder. På den måde holder du dine kompetencer ved lige – og forbliver skarp på et område, som er i udvikling.

DU LÆRER AT

 • Udpege en egnet placering af solcelleanlæg og bestemme deres orientering og hældning
 • Tage hensyn til skyggeforhold, solindfald, den bærende konstruktion og et anlægs egnethed i forhold til bygningen eller klimaet
 • Vælge værktøj og udstyr under overholdelse af sikkerhedskrav og standarder
 • Formidle oplysninger om solcelleanlægs design og konstruktion til samarbejdspartnere og brugere
 • Tage højde for tagtyper og det nødvendige reguleringsudstyr ved installationer
 • Indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage dig ansvar inden for rammerne af en professionel etik
 • Identificere egne læringsbehov og udvikle egen viden, færdigheder og kompetencer i relation til solceller

UNDERVISNING

Undervisningen er tilrettelagt, så du kan passe dit arbejde ved siden af studierne.

MÅLGRUPPE

Fagmodulet er målrettet dig, som arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen – eller beskæftiger dig med energi i dit daglige arbejde.

Du skal tage dette fagmodul, hvis du ønsker at blive rustet til en aktiv rolle i det nye, grønne Danmark og få certificering som VE-installatør/montør af solcelleanlæg.

OPTAGELSESKRAV

Når du søger om optagelse, skal du uploade dokumentation for, at du opfylder adgangskravet:

 • Relevant uddannelsesbevis eller svendebrev
 • CV med relevant erhvervserfaring

RELEVANT UDDANNELSE

 • En gennemført erhvervsuddannelse
 • Grunduddannelse for voksne
 • Gymnasial uddannelse
 • eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau.

RELEVANT ERHVERVSERFARING

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring indenfor et relevant arbejdsområde, hvilket du skal dokumentere overfor KEA via dit CV:

 • Hvis du er faglært og bliver optaget på baggrund af din erhvervsuddannelse (svendebrev) tæller erhvervserfaringen, du har opnået i dit uddannelsesforløb med som relevant erhvervserfaring.
 • Hvis du ikke er faglært, skal du have opnået den relevante erhvervserfaring efter, du har gennemført den adgangsgivende uddannelse.

Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en REALKOMPETENCEVURDERING. Kontakt vores STUDIEVEJLEDER, hvis du vil vide mere.

Du kan læse mere om adgangsbetingelserne i studieordningen. Du finder et link til studieordningen øverst på siden.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.