Tekstilbaseret ventilation forbedrer akustikken markant

Tekstilkanaler fra KE Fibertec opfylder ikke kun behovet for frisk luft og godt indeklima, men også bygherrens ønske om en skræddersyet løsning til lokalet i forhold til indretning og farver.

Endnu et vigtigt område inden for godt indeklima er akustikken, hvor tekstilkanaler i kraft af deres lydabsorberende egenskaber er med til at mindske efterklang og minimere støj i kontorlokaler o.lign.

Støj er det, man i daglig tale kalder for uønsket lyd, dvs. en lyd, der irriterer, forstyrrer eller skader. En svensk undersøgelse har slået fast, at lydmiljøet på arbejdspladser påvirker medarbejdernes velbefindende, og et veldimensioneret ventilationsanlæg skal derfor være støjsvagt. Et godt indeklima med god akustik er vigtigt for trivslen og koncentrationen og reducerer stressniveauet blandt medarbejderne.

Tekstilkanaler har som følge af deres bløde overflade en positiv indvirkning på rumdæmpningen, da de fungerer som en slags lydbafler i loftet og absorberer og bryder en del af den lyd, der reflekteres i det ventilerede rum.

KE Fibertec har leveret tekstilkanaler til Walkden High School i Manchester, UK. Skolens nye byggeri blev opført som en del af BSF, Building Schools for the Future (skolebyggeri for fremtiden), og tekstilkanalerne bidrager til et behageligt og sundt indeklima for elever og ansatte med indblæsning af store mængder frisk luft i alle undervisningslokaler uden støj- eller trækgener. Læs mere om casen Walkden High School på www.ke-fibertec.dk eller kontakt os i dag for at høre mere.

Mere fra...

12.03.2024KE Fibertec AS

Sponseret

KE Fibertec introducerer EPD’er til tekstilbaseret ventilation

22.01.2024KE Fibertec AS

Sponseret

FBS loftpaneler sikrer godt indeklima på efterskole

16.11.2023KE Fibertec AS

Sponseret

Effektivt luftskifte sikrer optimale træningsforhold i ny flot padelhal

23.10.2023KE Fibertec AS

Sponseret

Ny Cradle to Cradle godkendt farve i program

14.09.2023KE Fibertec AS

Sponseret

KE Fibertec bliver en del af Afkobling 2023

26.05.2023KE Fibertec AS

Sponseret

Tekstilkanaler integreret i designet af nyt museum