Transportabel robotstyring til Kassow Robots fra innovativ tavleproducent

Den danske producent Kassow Robots er forholdsvis ny på markedet for kollaborative letvægtsrobotter. Robotternes fleksibilitet understreges af, at styringen til hver enkelt robot er indkapslet i en transportabel AE kompakttavle fra Rittal.

Mechanical design engineer Kristoffer Palmhøj Sminge, Kassow Robots, der har medvirket til at udvikle robotten, med betjeningspanelet til robotten..

Det nyeste skud på stammen af danske robotproducenter, Kassow Robots, der har været på markedet i cirka 1½ år, har udviklet og markedsfører, som en af de få robotproducenter i verden, 7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter - cobots - der efter en risikoanalyse kan arbejde direkte i industriel produktion med begrænsede sikkerhedsforanstaltninger omkring applikationen. Alle Kassow-robotter er ”lightweight articulated robots” - dvs. robotter med en enkelt arm og roterende led.

7-aksede, kollaborative letvægtsrobotter

Kassow Robots er et danskejet firma, der er grundlagt af Kristian Kassow samt to investorer i 2014. I al hemmelighed udviklede firmaet sine robotter, som blev præsenteret for markedet i 2018. ”Ud over at være 7-aksede udmærker vore robotter sig ved, at de har stor nyttelast i forhold til deres egenvægt, og at de kan bevæge sig med en konstant, høj hastighed”, fortæller Sales Manager Dieter Pletscher, Kassow Robots. ”Dette betyder, at robotterne ikke kun kan flytte et objekt i en lige linje fra A til B, men også kan følge en buet sti med en specificeret hastighed.

Således er alle robotarme i stand til at bevæge sig med op til 225 grader per sekund i alle syv akser. Vore robotter har endvidere en stor rækkevidde og kan på grund af de syv akser komme ’rundt om hjørner’ og ind i trange rum, som eksempelvis til emnehåndtering i bearbejdningscentre”.

Robottens transportable styring og strømforsyning er kompakt indkapslet i en Rittal AE kompaktavle 1031.500 i standardmål, der er blevet specielt tilpasset Kassow Robots krav og specifikationer. På fronten kan betjeningspanelet placeres i et beslag, når det ikke er i brug..

Brugervenlig programmering

Kassows robotter er meget brugervenlige at programmere, hvilket gør det muligt for SMV'er uden egne robotspecialister, omkostningseffektivt at kunne foretage kompleks automatisering og programmering. Til betjening og programmering har vi valgt en intuitiv og brugervenlig tablet-teknologi og et grafisk interface, som de fleste allerede er bekendt med fra deres daglige enheder. Alle vore robotter har tre forbindelser med forskellige I/O- og strømforsyningssignaler: to digitale eller analoge I/O’er samt en for direkte Ethernet-kommunikation til controlleren.

Herved kan man intelligent forbinde kameraløsninger eller Modbus TCP direkte til robotten. Ud over disse I/O’er har robotten også en drevknap på endearmsværktøjet. Ved hjælp af denne kan robotarmen frit bevæges til ønskede positioner uden betjeningspanel, og de individuelle positioner kan gemmes direkte i styringens hukommelse”, fortsætter Dieter Pletscher.

Kun salg gennem integratorer

Kassow Robots’ produktfamilie består indtil videre af typerne KR 810 med en rækkevidde på 850 mm og en nyttelast på 10 kg, KR 1205 med en rækkevidde på 1.200 mm og en nyttelast på 5 kg samt KR 1805 med en rækkevidde på 1.800 mm og en nyttelast på 5 kg.

I den kompakte Rittal AE kompaktavle er der blevet plads til robottens controller og I/O’er samt strømforsyning og tilslutninger for betjeningspanel, Ethernet og ekstern 220V strømforsyning..

”Vores teknologi er baseret på et nyt design af både robotcontroller, brugergrænseflade og armmekanik. Det er udviklet af et team, ledet af Kristian Kassow, der i sin tidligere opstart for år siden også var ansvarlig for andre banebrydende designs inden for robotik. Vores vision er at tilbyde en bred vifte af modeller, der hjælper alle fremstillingsvirksomheder, især SMV'er, til på mange forskellige måder at producerer endnu mere konkurrencedygtigt ved hjælp af cobots. Da robotterne altid er en delkomponent i en produktion, har vi valgt kun at sælge dem gennem integratorer, som vi foreløbig har cirka 20 af i Europa.”, siger Dieter Pletscher.

Transportabel styring i Rittal kompakttavle

Robotterne er udviklet til at blive anvendt i industriel produktion, hvor styringen til hver enkelt robot let og enkelt skal kunne følge robotten. Til indkapsling af styringen har Kassow Robots, fået vejledning med teknisk support fra Rittals kompetencecenter i Danmark, og fundet frem til den rigtige løsning nemlig Rittals AE kompaktavle 1031.500 i standardmål.

Indkapslingerne er tilgængelig i Rittals standardsortiment, hvor denne løsning til Kassow Robots, er lakeret i en speciel sort ral 9005 med en helt unik glans. Produktet har flere Internationale godkendelser herunder UL, EN, CSA, TÜV, RRR og certifikater for mekanisk modstandsdygtighed, samt tæthedsklasse. ”Vi hos Rittal ønsker, at det skal være nemt og enkelt at være kunde hos os. Vi arbejder på, at hjælpe vores kunder med, at udvikle deres forretning med fokus på standardisering eller eventuelt kundetilpassede løsninger”, siger Area Sales Manager Stefan Gluhovic, Rittal A/S.

Bearbejdningen af indkapslingen i forhold til hultagning for betjeningskomponenter og kabelgennemføringer samt lakering er sket efter Kassow Robots specifikationer på Rittals Skandinaviske bearbejdningscenter i Sverige. Tavlerne bliver færdigmonteret på Kassow Robots værksted i Danmark.

Kassow Robots’ cobot KR 1205 med transportabel styringsenhed. .

Mechanical design engineer Kristoffer Palmhøj Sminge, Kassow Robots, t.v., og Area Sales Manager Stefan Gluhovic, Rittal A/S, t.h., ønsker hinanden tillykke med det gode samarbejde..

Mere fra...

03.01.2024Rittal A/S

Sponseret

Systemfordele i glat stål

28.11.2023Rittal A/S

Sponseret

Sikring af et gunstigt klima

08.06.2023Rittal A/S

Sponseret

Helt fantastisk! Rittal tildeles Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrik i Haiger.

27.10.2021Rittal A/S

Sponseret

Automatisk ledningsmaskine fra Rittal A/S skaber nyt forretningsområde for Tricon A/S

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

Invitation til seminar om klimatisering af indkapslinger

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

DK EL leverer styretavler med Rittal strømfordeling til udvidelse af Mozzarella produktionen hos Branderup Mejeri