Uautoriserede installatører slipper billigere

Sikkerhedsstyrelsen ændrer procedure og går nu i dialog med installatører, der arbejder uden autorisation, fremfor at politianmelde dem med det samme.

Med effektivisering for øje har Sikkerhedsstyrelsen valgt at ændre praksis, når det gælder anmeldelser af uautoriserede installatører, der arbejder ulovligt.

Førhen anmeldte Sikkerhedsstyrelsen sagerne til politiet med det samme, men nu forsøger Styrelsen først at løse sagerne gennem dialog.

”Vi prøver at gå i dialog først, men hvis det ikke virker, så ender det med politianmeldelse”, siger Dorthe G. Rasmussen, der er vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, til Licitationen.

Læs også: Sikkerhedsstyrelsens slingrekurs skader forbrugerne

Hun tror på, at øget vejledning er vejen frem.

”Hvis man med lidt vejledning er i stand til at få virksomheder til at holde sig inden for lovens rammer, er det mere effektivt. Mange virksomheder er slet ikke klar over, at de har gjort noget ulovligt”, siger hun til Licitationen.

Organisationer i mod
Hos Tekniq er man ikke begejstret for, at Sikkerhedsstyrelsen har slækket på sanktionerne.

”Tekniq mener generelt, at man bør sætte ind over for overtrædelser af lovgivningen, og derfor mener vi ikke, at man skal slække på sanktionerne. Det harmonerer desuden også dårligt med forslaget til ny autorisationslov, hvor man lægger op til højere bødestraffe. Det er vigtigt, at der er alvorlige sanktioner, så forbrugeren kan have tillid til, at det arbejde, der bliver udført, bliver udført ordentligt, siger Simon Rasmussen der er afdelingschef i Tekniq, til Licitationen.

Meldingen fra Sikkerhedsstyrelsen er heller ikke i tråd med holdningen hos DS Håndværk & Industri. I september argumenterede Johnny Bendsen, der er vvs-konsulent i DS Håndværk & Industri for, at straffene for at udføre ulovligt uautoriseret arbejde skal gøres hårdere. I en blog her på sitet skrev han blandt andet:

”I DS Håndværk & Industri oplever vi i medlemskredsen en stigende utilfredshed med virksomheder, der uretmæssigt reklamerer med at være autoriserede eller udfører autorisationskrævende arbejde. Virksomheder, der bryder loven på denne måde, skal stoppes og straffes med høje bøder, og det kan kun gå for langsomt.”

Årets første 10 måneder har budt på 165 anmeldelser om uautoriseret arbejde i el-, vvs- og kloakbranchen. Det viser en opgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle