Varmepumpeindustrien glæder sig over prisloft på fjernvarme

Mens Dansk Fjernvarme raser over det kommende prisloft, er der anderledes positive kommentarer fra Varmepumpeindustrien, der glæder sig over en større gennemsigtighed i varmepriserne.

Lars Abel, sekretariatschef i Varmepumpeindustrien VPI, glæder sig over forslaget om et prisloft på fjernvarme.. Foto: Varmepumpeindustrien VPI

“Vi har længe talt for, at der skal være fuld gennemsigtighed for forbrugerne om fjernvarmepriserne. Det er i dag nærmest umuligt for forbrugerne at sammenligne, hvad de forskellige opvarmningsformer betyder for dem,” siger Lars Abel, der er sekretariatschef i Varmepumpeindustrien VPI i en kommentar til det forslag om et prisloft på fjernvarme, som et bredt flertal i Folketinget står bag.

Forslaget betyder, at fjernvarmeforbrugere skal kunne slippe for deres binding til fjernvarmen og vælge et andet grønt alternativ, hvis den gennemsnitlige pris for deres varme i en tre-årig periode ligger over den pris, det ville koste at opvarme med en varmepumpe.

Efter energikrisen er gaspriserne igen faldet og det har ført til et fald i salget af varmepumper.

“Vil man sikre en hurtig grøn omstilling – væk fra gasfyret, så et det nu, man skal beslutte sig og anskaffe sig en energieffektiv varmepumpe – og sende en ansøgning til Varmepumpepuljen, som – til trods for sommerperioden – står pivåben for ansøgninger. Så er man med sikkerhed helt klar, når vinteren indfinder sig,” lyder opfordringen fra Lars Abel.

Aftalen betyder, at Forsyningstilsynet hvert år vil offentliggøre en liste over de fjernvarmeselskaber, der ligger over dette loft, så forbrugerne får mulighed for at at lave et pristjek på prisen.

Det kalder Dansk Fjernvarme for “udskamning” og vil på den baggrund ikke anbefale forsyningsselskaberne at fortsætte fjernvarmeprojekter med risiko for at blive sat på listen.

-emte

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Installator.dk

Andelshavere opløser kriseramt varmeværk

26.06.2024Installator.dk

Megafonmåling: Overvældende tilfredshed med fjernvarme

23.06.2024Belimo A/S

Sponseret

Ny online-skole om bedre HVAC

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

19.06.2024Installator.dk

Nu bygges fundamentet til EU´s største geotermiske anlæg

13.06.2024Installator.dk

Konservative klandrer regeringen for at hindre udnyttelse af overskudsvarme

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle