Wicotec Kirkebjerg vinder Nyt Hospital Nordsjælland

Wicotec Kirkebjerg er valgt til at udføre teknikentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød, der er et af de største enkeltstående byggeprojekter i Nordsjælland nogensinde. Kontrakten udgør 1.15 mia. kr.

Opførelsen af Nyt Hospital Nordsjælland er godt i gang, og hovedentreprenøren NCC har netop underskrevet kontrakt med Wicotec Kirkebjerg, som skal udføre de tekniske installationer på hospitalet, der - når det står færdigt - skal betjene 325.000 af Region Hovedstadens borgere.

Det kløverformede hospital opføres af Region Hovedstadens Center for Ejendomme, og det erstatter de nuværende to hospitaler i Nordsjælland med et nyt, moderne akuthospital. En af ambitionerne er at bryde med det kolde, institutionelle udseende, som hospitaler kan være kendt for, og det nye hospital opføres derfor i organiske former og placeres i grønne omgivelser med udgangspunkt i helende arkitektur, der byder på integrerede sansehaver, hensigtsmæssigt lysindfald og et hospitalsmiljø, der er let at orientere sig i.

- Nyt Hospital Nordsjælland er ambitiøst og radikalt nytænkende, og den tekniske del af byggeriet er enormt kompleks. Vi har kompetencerne til at realisere regionens ønsker og krav til byggeriet, og vi ser frem til at fortsætte det gode og konstruktive samarbejde med NCC og Region Hovedstaden om opførslen af Nordsjællands nye hospital, siger adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg Brian Ludvigsen.

Kontrakten på teknikentreprisen udgør 1.15 mia. kr., og entreprisen omfatter medicinske gasser, vand, afløb, sanitet, køleanlæg, varme, ventilation, sprinkling, belysning, elinstallationer, kommunikationsanlæg og nød- og 10kV forsyning. Herudover skal Wicotec Kirkebjerg styre og koordinere de arbejder, der hører ind under bygningsautomatik samt brand og sikring, herunder styring og koordinering af indregulering, commissioning og idriftsætning på delanlæggene.

FAKTA om Nyt Hospital Nordsjælland

• Nyt Hospital Nordsjælland er det eneste helt nye hospitalsbyggeri på ’bar mark’ øst for Storebælt.
• Hospitalet bygges syd for Hillerød centrum og får sin egen S-bane station.
• Hospitalet opføres som én bygning i fire etager over kælder, i alt 123.000 m2 inkl. kælder, og det kommer til at rumme ca. 20 kliniske specialer.
• Adskilt fra selve hospitalet og med særskilt trafikbetjening opføres en serviceby, hvorfra hospitalet serviceres via en tunnel.
• Totalrådgiver: Herzog & de Meuron i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og med underrådgiverne Rambøll, Moe, Vogt Landscape Architects og Henrik Jørgensen Landskab.
• Hovedentreprenør: NCC Danmark.
• Byggeperiode: 2020-2025.
• Samlet budget 4,5 mia. kr. (3.8 mio. kr. i 2009 priser).

- Endnu engang viser vi, at vi kan tilbyde den økonomisk mest fordelagtige løsning, når det kommer til store og komplekse projekter som dette. Vi stiller med en erfaren projektorganisation, der via gennemprøvede processer for samtlige af projektets faser sørger for en succesfuld projektgennemførsel, hvor samarbejde, arbejdsmiljø, bygbarhed og rettidig omhu er i centrum, siger Brian Ludvigsen.

Wicotec Kirkebjerg tager fat på opgaverne ultimo januar 2023, og hospitalet forventes at stå færdigt i 2025.

Mere fra...

16.05.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg styrker serviceforretningen i Jylland

09.03.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Et grønnere Wicotec Kirkebjerg

25.02.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg vinder Nyt Hospital Nordsjælland

08.02.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Historisk flot årsregnskab for Wicotec Kirkebjerg-koncernen

31.01.2023Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg åbner ny afdeling i Kalundborg

27.07.2022Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Wicotec Kirkebjerg vinder flere rammeaftaler hos Forsvarets Ejendomsstyrelse