2.000 byggestrømstavler skal opdateres hos udlejningsvirksomhed

En ændring i lovgivningen betyder, at Ajos er i gang med systematisk at udskifte blandt andet relæer i alle sine byggestrømstavler.

Hvis der er byggestrømstavler, som ikke er opdateret inden sommeren 2020, skal byggepladserne søge dispensation for at kunne fortsætte brugen af tavlerne. Foto: Ajos. .

Installationsbekendtgørelsen, der trådte i kraft i sommeren 2019, kommer til at forandre hverdagen for byggebranchen, hvor der skal ske løbende ændringer, som branchens aktører skal forholde sig til.

Således er Ajos i gang med at udskifte relæer i alle sine byggestrømstavler som følge af skærpede krav.

”Det er en kæmpe opgave for os. Vi har cirka 2.000 tavler, vi skal igennem og have opdateret”, siger Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Midlertidige Installationer i Ajos.

Vidende om de kommende ændringer gik Ajos i gang med udskiftningen i begyndelsen af 2019. Derfor blev alle byggestrømstavler gennemgået og opdateret, inden de kom ud på nye lejemål landet over.

Desuden implementerede afdelingen forskellige processer, så det sikres, at alle tavler bliver tjekket – og relæer udskiftet – inden ny udlejning.

Læs også: Dansk El-Forbund: Nye el-regler øger forhåbentlig sikkerheden

”I øjeblikket er cirka 70 procent af de 2.000 tavler blevet opdaterede, og de resterende bliver bygget om, så snart de kommer tilbage fra eksisterende lejemål. Alt vi sender ud på nye lejemål, er naturligvis tjekket igennem og lever fuldt ud op til de gældende regler”, siger Ronnie Lindfoss.

En omfattende proces
Da byggestrømstavler er hyppigt brugt på byggepladserne og Ajos typisk udlejer disse i perioder på mellem ét og tre år, er alle tavler ikke gennemgået endnu.

Det er i overensstemmelse med reglerne, at alle tavler, der inden lovændringen var udlejet, kan vente med at få udskiftet relæerne, indtil de kommer retur fra udlejning. Dog skal der ansøges om dispensation per byggeplads, hvis lejeperioden overstiger et år efter reglernes implementering.

Derved skal Ajo’s udlejede byggestrømstavler, der efter sommerferien ikke er opdateret i overensstemmelse med lovgivningen, have dispensation for at kunne fortsætte.

”Det er bygherrens ansvar at alle regler og love er overholdt på deres byggeplads. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dem med processen, hvis der skal søges om dispensation”, siger Ronnie Lindfoss.

Antallet af byggestrømstavler, der potentielt skal søges dispensation til efter sommerferien, er endnu ukendt.

”Byggerier har det med at blive forsinkede, og så bliver lejemålet af vores udstyr også forlænget. Derfor ved jeg ikke, hvor mange af tavlerne vi fortsat ikke har fået hjem, når vi kommer efter sommerferien. Men vi er meget systematiske i vores metode, så vi skal nok komme igennem dem alle sammen, og alle vores kunder kan være sikre på, at når de modtager udstyr fra vores afdelinger, er det fuldt ud i orden”, siger Ronnie Lindfoss.

- HCL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024Installator.dk

Koble udvider med endnu en partner i Nordjylland

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk afisoleringsmaskine til effektiv ledningsforberedelse

21.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Automatisk identifikation af hele klemmerækken i en enkelt arbejdsgang

21.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Gennemtænkt produktion af eltavler fra første møde

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024Installator.dk

Bump mod grøn el til lastbiler skal ryddes af vejen

17.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Spar en masse tid med Push-X teknologi

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde