2.000 byggestrømstavler skal opdateres hos udlejningsvirksomhed

En ændring i lovgivningen betyder, at Ajos er i gang med systematisk at udskifte blandt andet relæer i alle sine byggestrømstavler.

Hvis der er byggestrømstavler, som ikke er opdateret inden sommeren 2020, skal byggepladserne søge dispensation for at kunne fortsætte brugen af tavlerne. Foto: Ajos. .

Installationsbekendtgørelsen, der trådte i kraft i sommeren 2019, kommer til at forandre hverdagen for byggebranchen, hvor der skal ske løbende ændringer, som branchens aktører skal forholde sig til.

Således er Ajos i gang med at udskifte relæer i alle sine byggestrømstavler som følge af skærpede krav.

”Det er en kæmpe opgave for os. Vi har cirka 2.000 tavler, vi skal igennem og have opdateret”, siger Ronnie Lindfoss, elinstallatør i Midlertidige Installationer i Ajos.

Vidende om de kommende ændringer gik Ajos i gang med udskiftningen i begyndelsen af 2019. Derfor blev alle byggestrømstavler gennemgået og opdateret, inden de kom ud på nye lejemål landet over.

Desuden implementerede afdelingen forskellige processer, så det sikres, at alle tavler bliver tjekket – og relæer udskiftet – inden ny udlejning.

Læs også: Dansk El-Forbund: Nye el-regler øger forhåbentlig sikkerheden

”I øjeblikket er cirka 70 procent af de 2.000 tavler blevet opdaterede, og de resterende bliver bygget om, så snart de kommer tilbage fra eksisterende lejemål. Alt vi sender ud på nye lejemål, er naturligvis tjekket igennem og lever fuldt ud op til de gældende regler”, siger Ronnie Lindfoss.

En omfattende proces
Da byggestrømstavler er hyppigt brugt på byggepladserne og Ajos typisk udlejer disse i perioder på mellem ét og tre år, er alle tavler ikke gennemgået endnu.

Det er i overensstemmelse med reglerne, at alle tavler, der inden lovændringen var udlejet, kan vente med at få udskiftet relæerne, indtil de kommer retur fra udlejning. Dog skal der ansøges om dispensation per byggeplads, hvis lejeperioden overstiger et år efter reglernes implementering.

Derved skal Ajo’s udlejede byggestrømstavler, der efter sommerferien ikke er opdateret i overensstemmelse med lovgivningen, have dispensation for at kunne fortsætte.

”Det er bygherrens ansvar at alle regler og love er overholdt på deres byggeplads. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dem med processen, hvis der skal søges om dispensation”, siger Ronnie Lindfoss.

Antallet af byggestrømstavler, der potentielt skal søges dispensation til efter sommerferien, er endnu ukendt.

”Byggerier har det med at blive forsinkede, og så bliver lejemålet af vores udstyr også forlænget. Derfor ved jeg ikke, hvor mange af tavlerne vi fortsat ikke har fået hjem, når vi kommer efter sommerferien. Men vi er meget systematiske i vores metode, så vi skal nok komme igennem dem alle sammen, og alle vores kunder kan være sikre på, at når de modtager udstyr fra vores afdelinger, er det fuldt ud i orden”, siger Ronnie Lindfoss.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

10.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Kalder ALLE netværksinstallatører!

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle