Ansatte går forrest for at spare på energien

Ifølge Energistyrelsen glemmer danskerne sparerådene, når de tager på arbejde. Hos Langå-virksomheden Unimec har de ansatte og ledelsen taget skeen i den anden hånd.

Ifølge Energistyrelsen glemmer danskerne sparerådene, når de tager på arbejde. Hos Langå-virksomheden Unimec har de ansatte og ledelsen taget huer, fleecejakker og lange underbukser på. Foto: Unimec..

På med huen, fleecejakkerne og de lange underbukser. Automations- og ingeniørvirksomheden Unimecs ansatte er parate til arbejdsdage med ekstra meget tøj på. De nye vaner er nødvendige, for medarbejderstaben og ledelsen har i fællesskab besluttet at gøre alt, hvad de kan, for at de gode sparevaner fra hjemmet også går igen på arbejdspladsen. Det betyder blandt andet, at temperaturen maksimalt må ramme 18 grader på lageret og kontoret i Langå.

Fremgangsmåden hos Unimec er ellers endnu ikke normen på de danske arbejdspladser. Det viser en ny undersøgelse blandt medarbejdere i danske virksomheder, som Energistyrelsen har foretaget. Resultatet viser at på trods af de gode spareråd, så glemmer mange af os de gode energisparevaner, når vi tager på arbejde.

Den mentalitet vil man gøre op med hos Unimec, hvor en enig medarbejderstab og ledelse på et møde i begyndelsen af måneden fastlagde en fælles kurs for at nedsætte energiforbruget på arbejdspladsen.

De ansatte fører an
Nok var det ledelsen som planlagde mødet om energibesparelserne, men det har været de ansatte, der har taget teten fra begyndelsen. De kommer også løbende med nye forslag til forbedringer.

”Det er en samfundspligt for os alle at forsøge at spare på energien. Jeg tænker over det derhjemme så hvorfor ikke også på arbejdspladsen? Her er der endnu flere muligheder for at tage et ansvar og gøre en forskel”, siger Sune Lykke, der er mekanisk montør hos Unimec. Han tilføjer:

”Der er en positiv stemning om projektet. Kulde bliver ikke noget problem, og vi er enige om, at vi gerne må huske hinanden på de gode råd”, siger Sune Lykke.

Læs også: Energisparerådene skal også efterleves på jobbet

En anden vigtig del i processen er, at resultatet af initiativerne skal overvåges og løbende rapporteres til medarbejderstaben, så alle ved, at deres indsats giver mening.

”Som virksomhed har vi et ønske om, at initiativerne skal være vedvarende. Også når energikrisen en dag forhåbentlig vender. Det kan godt vise sig at blive en længevarende proces, så det er meget vigtigt for os, at vores medarbejdere kan se, at de gør en forskel”, fortæller Henrik Lund Andersen, sales manager hos Unimec.

Vil sænke forbruget med 20 procent
Som alle andre virksomheder kan Unimec se ind i en voldsom stigning på energiregningen. På nuværende tidspunkt budgetterer ledelsen med en stigning på mere en halv million kroner i udgifter til el og gas. Det er en merudgift, som Unimec ikke ønsker skal have varige konsekvenser for hverken konkurrenceevnen eller for deres kunders pengepung. Derfor har Unimec i første omgang indført et mindre energitillæg.

”Vi ønsker ikke, at krisen skal resultere i varige prisstigninger. Derfor har vi indført en midlertidig afgift, som skal fjernes, når energipriserne forhåbentlig falder igen. Alle vores kunder bliver løbende informeret herom, og vi håber, det bliver taget godt imod”, siger Henrik Lund Andersen.

Spareinitiativer hos Unimec
• Sænke rumtemperatur til 18 grader
• Skiftet pærer i kantinen til sparepærer
• Trykluftsystem efterses for utætheder
• Vandvarmer varmer kun morgen og aften
• Slukke specialmaskiner, når de ikke er i brug
• Slukke computer efter endt arbejdsdag
• Skrive forbrug for infotavlen
• Fremtidige investeringer i solceller, jordvarme og vindmøller
• Udskifte loftsvinduer til bedre kvalitet
• Besøg af energikonsulent
• ”Gardin” for porten, så varmen ikke slippes ud
• Slukke opladere til værktøj. Benyttes med timere i stedet
• Udendørs belysning slukkes. Udstyres med timer eller sensor i stedet
• Dæmpe / slukke belysning generelt
• Luxmåler så lyset i hallerne dæmpes i forhold til naturligt lys udefra
• Infoskærmen slukkes automatisk ved fyraften
• Timer på vandkøler, så den ikke er tændt efter fyraften

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle