Antallet af uddannelsesaftaler rasler ned

I årets tre første måneder er der blevet indgået 39 procent færre uddannelsesaftaler i vvs-branchen end sidste år. Det viser nye tal fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Det er blevet sværere at få en lærlingeplads. Det viser nye tal, der melder om markant nedgang i antallet af uddannelseaftaler. Foto: Blik- og Rørarbejderforbundet..

Der er langt mellem lærlingepladserne i vvs-branchen. Ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet er der kun indgået 105 uddannelsesaftaler i årets første tre måneder, hvilket er et fald på 39 procent i forhold til 2012.

Læs også: Dyrere at ansætte lærlinge

”Det er beskæmmende læsning og tegn på en rigtig kedelig udvikling. Hele branchen står foran et opsving med mange store byggeprojekter, og flere steder i landet er der efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det ekstra ærgerligt, at virksomhederne ikke er på forkant og tager nogle flere lærlinge”, siger forbundssekretær Kim Fusager Balle fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Den største tilbagegang ses i Region Hovedstaden, hvor der er en markant nedgang på 59 procent i årets første tre måneder. Region Midtjylland og Region Syddanmark følger trop med en nedgang på henholdsvis 54 og 55 procent. Region Nordjylland oplever en reduktion på 37 procent, mens Region Sjælland klarer sig bedst med kun 10 procent færre uddannelsesaftaler i forhold til samme periode sidste år.

Læs også: Installatører: Nutidens lærlinge er forkælede

Ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet kan faldet i indgåede uddannelsesaftaler skyldes besparelser på tilskud til området. Men forbundet retter samtidig opmærksomheden på virksomhederne.

”En del af tilbagegangen skyldes, at tilskuddet til lærlinge bortfaldt fra årsskiftet. Det er dog langt fra hele forklaringen, og i branchen er vi langt fra målet om, at mindst 700 lærlinge skal gennemføre uddannelsen hvert eneste år, for at vi kan opretholde den fornødne kvalitet og klare de fremtidige udfordringer i branchen. Der skal gøres noget, og vi opfordrer gerne til, at alle virksomheder i branchen vurderer en ekstra gang, om det ikke vil være en god idé at tage en lærling ind”, slutter Kim Fusager Balle.

-KK

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle