Arbejder du med køleanlæg eller varmepumper? Så bør du vide det her

Den nye f-gas-forordning er trådt i kraft, og det ændrer de fremtidige spilleregler for kølebranchen på flere punkter.

Foto: Dansk Køl & Varme

Arbejder du med køleanlæg eller varmepumper? Så bør du vide det her

F-gas-forordningen er det vigtigste grundlag for, hvordan man må arbejde med kølemidler. En ny f-gas-forordning trådte i kraft i marts 2024, og der er foretaget mange ændringer, som du bør kende for at kunne arbejde lovligt og korrekt med køleanlæg og varmepumper. 

Der er blandt andet en række kølemidler, som du i fremtiden ikke længere må bruge, og der kommer nye certifikat og uddannelseskrav. 

Som installatør og montør er det vigtigt at holde sig opdateret på den nye f-gas-forordning. Derfor inviterer brancheforeningen Dansk Køl & Varme alle medlemmer til tre online møder, hvor du kan blive opdateret på de nye regler og lovgivningen. 

Mødeplan:
 

 • Tirsdag d. 4. juni 2024 kl. 15-16: Installation og service som f-gas autoriseret
  På dette møde kommer vi ind på alle opgaver i installationen samt service, lækagekontrol og demontering. Hvad er nyt i f-gas forordningen og hvad er de gældende krav til disse opgaver? Vi kommer også ind på de nye regler for kølemiddelflasker og returnering.
 • Torsdag d. 13. juni 2024 kl. 15-16: Nedfasningen af f-gasser og begrænsninger på markedsføring
  På dette møde gennemgår vi de forbud, der kommer på at anvende f-gasser i forskellige typer udstyr. Disse forbud indfases nemlig gradvist og i forskelligt tempo afhængigt af, hvilke anlæg der er tale om. Vi kommer i den forbindelse også ind på overgangsordninger og forbud mod eksport.
 • Tirsdag d. 18 juni 2024 kl. 15-16: Uddannelses- og certifikatkrav
  Den nye f-gas-forordning stiller krav om, at alle skal have opdateret deres kølemontørcertifikat med nye kvalifikationer senest i 2029. Desuden forventes der at komme en ny struktur for både F-gas-autorisationerne også kendt som KMO-godkendelser, og de danske kølemontørcertifikater og ISO-krav. På mødet får du en status for det, vi ved om de nye krav, idet de ikke alle er endeligt afklarede.
   

Møderne afholdes af Dansk Køl & Varmes tekniske konsulent og Dansk Køl & Varmes direktør, Søren Bülow.

Er du medlem? Ellers meld dig ind i Dansk Køl & Varme i dag og få adgang til møderne. Nye medlemmer får 50% rabat det første år. 

Læs mere her

Tilmelding foregår ved at skrive til info@koeleteknik.dk.

Mere fra...

04.06.2024Dansk Køl & Varme

Sponseret

Arbejder du med køleanlæg eller varmepumper? Så bør du vide det her

27.05.2024Dansk Køl & Varme

Sponseret

David har effektiviseret sin salgsproces ved at bruge VarmePumpeOrdningens Beregningsprogram

26.10.2023Dansk Køl & Varme

Sponseret

Hvor stor skal varmepumpen være?