Automatiske ledningsforespørgsler skal ske hurtigt

Om to år skal alle ledningsejere lovmæssigt kunne besvare alle ledningsforespørgsler inden for to timer. Det er umuligt for de fleste, som derfor får brug for et program, der klarer det automatisk.

Fra 30. juni 2023 bliver det lovpligtigt at besvare forespørgslen via system-til-system dataoverførsel og inden for kun to timer. Foto: GIS4Mobile..

I dag har du god tid til at besvare ledningsforespørgsler, da det bare skal klares inden fem døgn. Det ændrer sig dog 30. juni 2023, hvor det bliver lovpligtigt at besvare forespørgslen via system-til-system dataoverførsel og inden for kun to timer.

Der findes dog allerede en række muligheder på markedet fra forskellige leverandører.

For eksempel LER-Robotten fra GIS4Mobile, hvor prisen er omkring 5.000 kroner.

”Da LER-oplysningerne i forvejen er en integreret del af vores systempakke til entreprenører, var det lige for at videreudvikle en platform til brug for ledningsejerne, som kan hjælpe dem med at overholde de nye tidsfrister og være med til bedst muligt at sikre deres ledninger mod graveskader”, siger Ove Lindholt Hansen, der er landinspektør og grundlægger af virksomheden GIS4Mobile.

Fysiske data bør digitaliseres i god tid

Ove Lindholdt Hansen peger også på en anden vigtig grund til allerede nu at begynde at automatisere svarprocessen. Han oplever nemlig, at meget ledningsdata endnu ikke er digitaliseret og fortsat kun findes i fysisk form ude hos ledningsejerne.

”Data, der kun findes fysisk på papir, udgør ikke alene en større sikkerhedsrisiko, der kan ramme ledningsejeren, hvis de ødelægges eller bliver væk. Det er også data, der på nuværende tidspunkt alligevel skal registreres elektronisk ved hver forespørgsel, hvilket der næppe vil være tid til, når de nye retningslinjer træder i kraft”, konstaterer han.
Derfor opfordrer han til, at man begynder sin digitalisering allerede nu, så man som kunde kan undgå lange ventetider grundet stor efterspørgsel lige inden den nye lov træder i kraft.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle