Avanceret overvågning kræver partnerskaber

Ny velfærdsteknologi med intelligente kameraer og integration med overvågningsalarmer får SIF Gruppen til at efterlyse installatørpartnere, der kan få de nye løsninger ud til kunderne over hele landet.

Salgs-, marketing- og udviklingschef Lars Mejlby fra SIF Gruppen vil have lokale installatører til at åbne døre hos kunderne for installationsvirksomhedens velfærdsteknologiske løsninger..

En tv-overvågning i en ældrebolig er SIF Gruppens bud på et nyt forretningsområde, der skal sælge overvågning til sundheds- og plejesektoren. Installationsvirksomheden i Søborg har bygget et showroom som et dukkehus i fuld størrelse med seng, stue, toilet og anretterkøkken. Oppe i hjørnet sidder et Pelco- overvågningskamera og nede sidder der en PIR-sensor og to stavsensorer, der slår alarm, hvis beboeren vælter og ramler mod gulvet. Gulvet er overalt med kapacitive tryksensorer, der viser, hvor beboere og gæster står. En prik bevæger sig på en skærm, når man ligger på eller går over gulvet eller træder ind på toilettet. Den IP-baserede porttelefon dirigerer kald fra besøgende til beboeren eller personale. Det nye er, at Milestones videoserver er integreret med serveren, der registrerer tryk på gulvet.

"Hidtil har tv-overvågning handlet om tyverisikring og adgangskontrol. Nu bliver det også et plejemiddel til velfærd. Velfærdsteknologi er det sidste skud på stammen i vores portefølje, hvor vi ser et kæmpe potentiale”, siger salgs-, marketing- og udviklingschef Lars Mejlby.

Ude i teknikrummet ved siden af ældreboligen står et mandshøjt rackskab med servere fra blandt andet Cisco, Zyxel og Siedle. I alt 25 partnere har bidraget med inventar, teknologi eller it-kompetence. Logikken kommunikerer med enten IHC eller KNX-protokollen. Det hele fremstår som et teknologisk overflødighedshorn af muligheder, der skal demonstrere, hvad kunderne kan få for pengene. Næste version af demonstrationshuset vil have dynamisk lys og intelligente kameraer, der kun filmer udvalgte områder og kan frede borgeren for indkig på toilettet eller i sengen.

Søger installatørpartnere
Velfærdsteknologi er et varmt emne blandt politikere. Modsat en traditionel elinstallation er både borgmester og kommunaldirektør med i beslutningsprocessen, så teknologien skal sælges strategisk med blik for de politiske prioriteringer. I september besøgte sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) og topembedsmænd fra de fleste danske kommuner SIF Gruppen for at se dets bud på en moderne ældrebolig.

"Teknologi kan være med til at aflaste medarbejderne, men vigtigst af alt give en større grad af værdighed for den enkelte og gøre borgerne mere selvhjulpne", sagde Sophie Løhde ved indvielse af udstillingsboligen.

Nu skal løsningen sælges over hele landet. Lars Mejlby søger efter installatører, der kan åbne døre hos kommuner og private plejevirksomheder landet over.

Læs også: SIF Gruppen vil øge indtjeningen med nyt plejeboligkoncept

"Det er en helt anden forhandling end, når vi plejer at tale om tilbagebetalingstid. Det er både spændende og skræmmende, så vi er nødt til at agere politisk, så vi forstår, hvordan vi skal forstå de politiske virkemidler og påvirke beslutningerne," siger Lars Mejlby.

SIF Gruppen vil gerne dele viden og løsninger med hele landet, da virksomheden de senere år har opbygget en viden om videoovervågning og IP-teknologi. Nu er turen kommet til at udvikle og integrere velfærdsteknologi. Ud over de mange teknologipartnere søger Lars Mejlby også lokale partnere med adgang til kunderne eller egen specialkompetence om brandmeldere, overvågningssoftware eller andre velfærdsteknologiske produkter, der kan indgå i en avanceret ældrebolig.

Producenter kan snuppe markedet
Hvis installatørerne ikke samarbejder, kan producenter som Ascom, Turnstall eller Carecall snuppe markedet for overvågning i pleje- og sundhedssektoren, frygter han. Det vil reducere installatørerne til kabeltrækkere uden ejerskab over kunderelationen. Så han byder op til kinddans med lokale installatører. SIF Gruppens velfærdsteknologi er indtil videre installeret hos fire plejehjem, hvor overvågningen i de enkelte entrepriser har kostet over en million kroner. Ambitionen er at omsætte for mindst 17 millioner kroner inden regnskabsåret slutter med udgangen af marts næste år og dernæst opnå en årlig vækst mellem 20 og 30 procent.

<p>”Velfærdsteknologi er det sidste skud på stammen i vores portefølje, hvor vi ser et kæmpe potentiale”.</p>

Lars Mejlby, salgs-, marketing- og udviklingschef hos SIF Gruppen

Kinddansen skal ske med respekt for installatørens eksisterende kundeforhold, understreger Lars Mejlby, da det er afgørende, at SIF Gruppen kendes som en troværdig partner.

Han tilføjer, at tv-overvågning af plejeboliger er juridisk og etisk kompleks, da borgerne skal have et privatliv samtidig som personalet skal kunne gribe ind når, og gerne før, der sker en ulykke eller forværring af beboerens sundhedstilstand.

"Det er indviklet, fordi der ikke er nogen klare regler. Her har installatørerne en styrke i, at de kan italesætte de lavpraktiske udfordringer og være i øjenhøjde med kunderne. Der er plads til mange installatører på dette marked, og de fleste kan være med. Men det lykkes kun, hvis vi samarbejder. Ellers vil der være andre, der tager markedet. Vi er gode til at samarbejde i installationsbranchen og skal ikke være forskrækkede overfor hinanden. Når vi har afstemt forventningerne og givet hinanden håndslag, skal jeg ikke ødelægge en aftale, for så ødelægger jeg også min egen forretning", fastslår Lars Mejlby.

Partnerskab er vejen frem
Tv-overvågning kræver, at installatørerne samarbejder mere med hinanden i takt med, at opgaverne bliver mere komplekse. I 2011 deltog 251 danske virksomheder med en samlet velfærdsteknologisk omsætning på 33 milliarder kroner i en undersøgelse fra konsulentfirmaet Brøndum & Fliess i samarbejde med Dansk Industri. Her forventer 62 procent af de velfærdsteknologiske virksomheder, at virksomheden de næste to år vil indgå i et innovationssamarbejde med andre virksomheder. Lidt over halvdelen vil samarbejde med det offentlige om innovation eller systemudvikling. Samarbejdet kan også være med konkurrenter. 18 procent af virksomhederne med en dansk samarbejdspartner anser partneren som en konkurrent.

Læs også: Prestigen skal finde vej til el-faget

Claus Pinholt, formand for Sikringsgruppens aktivitetsudvalg under Tekniq kan godt se flere samarbejder om tv-overvågning i ældreboliger. Han forventer, at flere installatører vil finde sammen om konkrete opgaver, hvor man udnytter hinandens ekspertise.

"Det er fint, hvis installatørerne hjælper hinanden, for der er en masse nicher i installationsbranchen, hvor man ikke kan være verdensmester på det, man sælger. Så vi vil se flere af disse samarbejder i fremtiden", siger Claus Pinholt.

PCSCHEMATIC A/S

Sponseret

Optimer og effektiviser dine byggeprojekter

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

29.04.2024Installator.dk

Sejr til SMV-virksomheder i kampen for fair betalingsfrister

29.04.2024Installator.dk

Loven om ret til reparation passerer vigtig hurdle

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024RIB Software

Sponseret

Har du styr på kvalitetssikring af bærende konstruktioner?

19.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Nu kan arbejdstøjet selv ringe efter hjælp!

05.04.2024SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Opsigtsvækkende nyheder præsenteres på Birmingham Security Expo 2024

05.04.2024Installator.dk

Boom i brandtjek for etageboliger - og det vrimler med fejl

26.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

Jobmarked

Se alle

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Field Service Engineer / tekniker med interesse i spændet mellem IT og automation

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

12.05.2024

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
TEKNISK VIDEREGÅENDE KURSUS Jordvarme og luft-til-vand varmepumper

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik, og at du har deltaget på basis-kursus.

Dato

07.05.2024

Tid

08:00

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Danvak
Kursus
Det optimale termiske indeklima med lavt energiforbrug

Få indblik i bygningsreglementets indeklima-krav og termiske komfort-krav ved lavtemperatur-opvarmning og højtemperatur-køling med udgangspunkt i eksisterende standarder (DS/EN/ISO 7730, DS/EN 16798-1/2, DS 469 og DS 447).

Dato

07.05.2024

Tid

08:30

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø