Bosch med i opløbet om Elforsk Prisen

Et helt specielt varmeanlæg fra Bosch, som har sparet et boligkvarter i Ribe mange penge, var med i kapløbet om at vinde årets Elforsk Pris. En pris som gives for at synliggøre og belønne energiforskningsarbejdet.

I 2014 etablerede Bosch i samarbejde med Star VVS og Syd Energi et varmeanlæg i Nørrelundparken i Ribe, som er noget helt særligt. Det har sparet foreningen mange penge på varmeregningen og så er det samtidig godt for miljøet. Målinger fra 2015 viste, at Nørrelundparken opnåede en energibesparelse på 26 procent og en økonomisk besparelse på 12 procent.

Det smarte ved anlægget er at det i et internt kredsløb udnytter varmen og kulden til henholdsvis opvarmning og nedkøling. Det er nemlig et såkaldt hybridanlæg, som kombinerer et gasfyr og en jordvarmepumpe. Den nye kedels virkningsgrad bliver således forbedret på grund af den specielle kombination med en varmepumpe og en del af naturgassen bliver samtidig erstattet af el til varmepumpen. På samme måde som vi kender det fra en hybridbil.  

Det gjorde at Bosch blev nomineret til Elforsk prisen, som overrækkes af Kronprins Frederik ved Energiens Topmøde den 9. juni. Prisen sætter fokus på de resultater som Dansk Energi skaber via Elforsk-programmet og som giver ekstra muligheder for fx virksomheder og institutioner for at sætte fokus på energibesparelser.

Fakta om varmeanlægget:

- Udskiftning til en kedel med højere virkningsgrad.

- En varmepumpe erstatter en del af det tidligere naturgasforbrug.

- Varmepumpens effektivitet gør at den giver 3 gange så meget energi, som den får ind.

05.08.2022Robert Bosch A/S

Sponseret

Systemet fra Bosch forhindrer indbrud og sikrer besparelser og nye funktioner – på langdistance

26.09.2019Robert Bosch A/S

Sponseret

Ny opdatering af energimærkningen

23.08.2017Robert Bosch A/S

Sponseret

Decentral ventilation med varmegenvinding fra Bosch

02.03.2017Robert Bosch A/S

Sponseret

Ny luft/luft varmepumpe med A+++ fra Bosch

08.09.2016Robert Bosch A/S

Sponseret

Nye æstetiske og installatørvenlige produkter fra Bosch

31.05.2016Robert Bosch A/S

Sponseret

Bosch med i opløbet om Elforsk Prisen