Ny opdatering af energimærkningen

Læs om ændringerne af energimærkningen, som træder i kraft den 26. september 2019 - og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på i den forbindelse.

Vær opmærksom på opdatering af energimærkningen af LOT1.

Ændringen

Den 26. september 2019 opdateres energimærkerne for produkter og kombi-produkter. Skalaen bliver nemlig udvidet fra A++ til A+++ og E, F samt G fjernes. Det betyder, at skalaen nu kommer til at gå fra A+++ til D. Dette gælder dog ikke for Systemmærket, som fortsætter med at gå fra A+++ til G.

Denne opdatering ændrer også mærkernes farve. For eksempel vil produkter, der før havde energimærke A og dermed den lysegrønne farve, nu få den gule farve. Ligeledes vil de produkter, der før havde energimærke B og dermed den gule farve, få den orange farve osv.

Hvad betyder det for dig?

Er du installatør, så er det vigtigt, at du er opmærksom på disse ændringer i energimærkningen, så du kan rådgive dine kunder korrekt. Eftersom A++ ikke længere er det mest energieffektive mærke på produkter og kombi-produkter, men derimod A+++, er der nu nye standarder for energieffektivitet. Det er af den grund, at produkter med energimærket A fx får den gule farve. Det betyder også, at du skal anskaffe nye produktdatablade, der repræsenterer opdateringen af mærkerne.

Forhistorien 

Den 26. september 2015 blev ErP direktivet introduceret som et led i EU’s klimamål. ErP står for “Energy Related Products”, der er en del af “Eco design Direktivet”. Direktivet er lavet for at gøre det nemmere for privatforbrugere og installatører at sammenligne og vælge det mest energieffektive produkt – med formålet at reducere CO2-udledning og energiomkostninger.

05.08.2022Robert Bosch A/S

Sponseret

Systemet fra Bosch forhindrer indbrud og sikrer besparelser og nye funktioner – på langdistance

26.09.2019Robert Bosch A/S

Sponseret

Ny opdatering af energimærkningen

23.08.2017Robert Bosch A/S

Sponseret

Decentral ventilation med varmegenvinding fra Bosch

02.03.2017Robert Bosch A/S

Sponseret

Ny luft/luft varmepumpe med A+++ fra Bosch

08.09.2016Robert Bosch A/S

Sponseret

Nye æstetiske og installatørvenlige produkter fra Bosch

31.05.2016Robert Bosch A/S

Sponseret

Bosch med i opløbet om Elforsk Prisen