Dansk Solcelleforening: Bøvlet at ansøge om solcelletilskud

Ansøgningsproceduren på det private solcellemarked er blevet for bureaukratisk, lyder det fra Dansk Solcelleforening. Energinet mener dog, at forbrugerne har fået en større sikkerhed.

Ifølge tal fra Dansk Solcelleforening peakede det danske solcellemarked i 2012, hvor der i alt blev opsat 400 megawatt (MW). I 2014 var tallet kun på 42. .

Selvom der igen er åbnet op for ansøgninger til endnu en pulje om forhøjet støtte til solceller, er der ikke meget aktivitet på det private solcellemarked. Det skriver finans.dk.

Læs også: Venstre: Folk er mætte af solceller

I denne runde er solcellepuljen på 53,4 MW, men meget af den er et levn fra efterårets pulje, hvor kun omtrent 15 procent blev udnyttet. Ved efterårets pulje lød betalingen for overskydende strøm på 1,02 kroner, mens den i den nye pulje kun er på 88 øre per kilowatttime.

Og tilskuddets størrelse er blot en af årsagerne til, at det går trægt med det private solcellemarked, mener formand for Dansk Solcelleforening, Flemming Kristensen.

”En del af forklaringen er, at tilskuddet gradvist er blevet sat ned. Men en anden væsentlig forklaring er, at det er blevet mere besværligt at få lov til at opsætte et solcelleanlæg. Ansøgningsproceduren er blevet så bureaukratisk, at det kan holde folk fra at søge”, siger Flemming Kristensen til finans.dk og erklærer det private solcellemarked for ’nærmest dødt’.

Fordel for forbrugerne
Sektionschef for solcelleadministrationen hos Energinet, Louise Rønne Christensen, mener også, at det er blevet sværere at ansøge om tilskud. Men hun mener også, at de mere strikse krav giver fordele for forbrugerne.

”De strammere krav er en konsekvens af EU-regler. Men samtidig har forbrugerne fået en bedre beskyttelse, fordi de ved, at de får pengene, når ansøgningen først er blevet godkendt. Der har tidligere været tilfælde, hvor forbrugerne har tabt penge, fordi en solcelleinstallatør havde lovet dem et bestemt afkast, men hvor de så ikke fik anlægget godkendt”, siger Louise Rønne Christensen til finans.dk.

Læs også: Solcelleregler giver grå hår i hovedet

Ifølge tal fra Dansk Solcelleforening peakede det danske solcellemarked i 2012, hvor der i alt blev opsat 400 megawatt (MW). I 2014 var tallet kun på 42.

-SSM

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

12.04.2024Installator.dk

VE-installatører ser dystert på fremtiden

12.04.2024Installator.dk

Innargi tager hul på den tredje geotermiboring i Aarhus

21.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kære regering: I kan ikke sætte strøm til verden uden batterier

13.03.2024Solar Light – Innovative lighting is our dedication

Sponseret

Effektiv udskiftning af armaturer med smarte hurtigkoblinger

26.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric-boss er træt af at høre om vindmøller

15.02.2024Installator.dk

Nye tal: Høje startomkostninger bremser boligejernes grønne løsninger

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

02.02.2024Installator.dk

Kiona indgår rammeaftale om energistyring med Rema 1000

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle