Digital ledningsinfo sparer tid og penge

Ny forbedret udgave af app sparer entreprenører tid, når de skal indhente lovpligtige ledningsoplysninger. Den nye version forenkler besværlige arbejdsgange, og flere entreprenører melder om imponerende resultater.

”Appen sparer os tid og mandskab. Det betyder i sidste ende, at vi kan udføre arbejdet hurtigere og dermed sikre, at borgerne oplever så få gener som muligt”, siger Anne Eybye Olesen, teknisk assistent hos entreprenøren VAM. Arkivfoto..

Når entreprenører skal varetage akutte skader, foretage byggemodning eller udføre separatkloakering er det lovpligtigt at indhente ledningsoplysninger om stedet. Med den nye version af appen Ledningsinfo fra GIS4Mobile, der samler LER-oplysninger digitalt, kan entreprenøren indhente de krævede LER-oplysninger direkte på stedet. Flere kunder melder om store tidsbesparelser, og VAM, der udbedrer skader på vandledninger i Aarhus Kommune, kan spare en mand på vagt hver nat.

”Appen sparer os tid og mandskab. Det betyder i sidste ende, at vi kan udføre arbejdet hurtigere og dermed sikre, at borgerne oplever så få gener som muligt. Det gør en stor forskel for os, at entreprenørerne kan udføre ledningsforespørgsler direkte i marken, da den administrative del er blevet meget nemmere”, siger Anne Eybye Olesen, teknisk assistent hos VAM.

”Appen gør det arbejdet langt mere sikkert, da det mindsker risikoen for graveskader, som er en yderst bekostelig affære for os”, forklarer John Bo Storm Hansen, medejer af JKT Entreprise. Foto: GIS4Mobile..

Sparer en mand på vagt hver nat
Aarhus Vand står for størsteparten af Aarhus Kommunes rør, og ved akut rørskade kontakter de VAM. Hvis appen ikke var tilgængelig, skulle VAM have en projektleder på vagt døgnet rundt. Vedkommende ville indhente den krævede ledningsinformation på en computer for så at sende oplysningerne på mail videre til manden i marken.

”Når Aarhus Vand får en melding om et brud på en vandledning midt om natten, ringer de til vores vagtnummer. Inden medarbejderen på vagt kører hjemmefra, søger han efter ledningsoplysningerne via appen. Når han kommer frem til bruddet, har han alle de oplysninger, han skal bruge. Helt konkret sparer vi en projektleder på vagt hver dag hele året rundt. Samtidig sparer vi tid for medarbejderen i marken, da alle oplysninger er tilgængeligt med det samme”, forklarer Anne Eybye Olesen.

Det er GIS4Mobiles mission at være central leverandør indenfor systemer til ledningsoplysninger, og planen er, at alle processer omkring ledningsoplysninger både nu og i LER2 skal dækkes.

”Vores løsninger skal dække alle behov for professionelle som arbejder med ledninger. Helt fra digitalisering og udlevering af ledningsoplysninger på ledningsejersiden, til forespørgsel, modtagelse og håndtering på brugersiden. Derfor udvikler vi hele tiden på appen. Med den seneste opgradering kan man nu sende en samlet datapakke til GIS, CAD eller maskinstyring samt organisere LER-oplysningerne i et arkiv og derfra downloade de data man har behov for, hvilket der har været stor efterspørgsel efter”, forklarer Ove Lindholt Hansen, der er landinspektør, grundlægger af GIS4Mobile og udvikler af Ledningsinfo-appen.

"Helt konkret sparer vi en projektleder på vagt hver dag hele året rundt. Samtidig sparer vi tid for medarbejderen i marken, da alle oplysninger er tilgængeligt med det samme”, forklarer Anne Eybye Olesen..

Undgår skader
Det er ikke kun VAM, der anvender appen. Entreprenørvirksomhederne NCC og JKT Entreprise er blandt dem, der anvender appen til fremsøgning af LER-oplysninger. Det er et lovkrav, at man indhenter oplysningerne, inden man påbegynder gravearbejde, og tidligere skulle informationerne hentes og sorteres manuelt og sendes til folkene i marken. I udviklingen af appen har GIS4Mobile derfor lagt vægt på, at det arbejde skulle forenkles, gøres hurtigere og være tilgængelig for alle.

”Det kan være problematisk at holde styr på alle ledningsinformationerne, når man står med en masse forskellige datasæt af varierende kvalitet i hænderne. Det problem løser vi med appen”, siger Ove Lindholt Hansen, der bakkes op af JKT Entreprise:

”Appen laver hele arbejdet, så man får alle oplysninger samlet med det samme. Den sørger for ensartede oplysninger for alle, og det sparer en masse tid. Samtidig gør det arbejdet langt mere sikkert, da det mindsker risikoen for graveskader, som er en yderst bekostelig affære for os”, forklarer John Bo Storm Hansen, medejer af JKT Entreprise.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

22.04.2024Installator.dk

Magnus, Andreas og Jakob vinder DM i Skills 2024

22.04.2024Installator.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

22.04.2024Installator.dk

Lovforslag skal understøtte hurtigere opstilling af vindmøller og solceller

19.04.2024Installator.dk

Norlys indvier første ladepark - yderligere 14 er på vej

19.04.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive certificeret IKT-leder?

19.04.2024Installator.dk

Verdens længste elforbindelse er dansk - og netop indviet

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København