Digital ledningsinfo sparer tid og penge

Ny forbedret udgave af app sparer entreprenører tid, når de skal indhente lovpligtige ledningsoplysninger. Den nye version forenkler besværlige arbejdsgange, og flere entreprenører melder om imponerende resultater.

”Appen sparer os tid og mandskab. Det betyder i sidste ende, at vi kan udføre arbejdet hurtigere og dermed sikre, at borgerne oplever så få gener som muligt”, siger Anne Eybye Olesen, teknisk assistent hos entreprenøren VAM. Arkivfoto..

Når entreprenører skal varetage akutte skader, foretage byggemodning eller udføre separatkloakering er det lovpligtigt at indhente ledningsoplysninger om stedet. Med den nye version af appen Ledningsinfo fra GIS4Mobile, der samler LER-oplysninger digitalt, kan entreprenøren indhente de krævede LER-oplysninger direkte på stedet. Flere kunder melder om store tidsbesparelser, og VAM, der udbedrer skader på vandledninger i Aarhus Kommune, kan spare en mand på vagt hver nat.

”Appen sparer os tid og mandskab. Det betyder i sidste ende, at vi kan udføre arbejdet hurtigere og dermed sikre, at borgerne oplever så få gener som muligt. Det gør en stor forskel for os, at entreprenørerne kan udføre ledningsforespørgsler direkte i marken, da den administrative del er blevet meget nemmere”, siger Anne Eybye Olesen, teknisk assistent hos VAM.

”Appen gør det arbejdet langt mere sikkert, da det mindsker risikoen for graveskader, som er en yderst bekostelig affære for os”, forklarer John Bo Storm Hansen, medejer af JKT Entreprise. Foto: GIS4Mobile..

Sparer en mand på vagt hver nat
Aarhus Vand står for størsteparten af Aarhus Kommunes rør, og ved akut rørskade kontakter de VAM. Hvis appen ikke var tilgængelig, skulle VAM have en projektleder på vagt døgnet rundt. Vedkommende ville indhente den krævede ledningsinformation på en computer for så at sende oplysningerne på mail videre til manden i marken.

”Når Aarhus Vand får en melding om et brud på en vandledning midt om natten, ringer de til vores vagtnummer. Inden medarbejderen på vagt kører hjemmefra, søger han efter ledningsoplysningerne via appen. Når han kommer frem til bruddet, har han alle de oplysninger, han skal bruge. Helt konkret sparer vi en projektleder på vagt hver dag hele året rundt. Samtidig sparer vi tid for medarbejderen i marken, da alle oplysninger er tilgængeligt med det samme”, forklarer Anne Eybye Olesen.

Det er GIS4Mobiles mission at være central leverandør indenfor systemer til ledningsoplysninger, og planen er, at alle processer omkring ledningsoplysninger både nu og i LER2 skal dækkes.

”Vores løsninger skal dække alle behov for professionelle som arbejder med ledninger. Helt fra digitalisering og udlevering af ledningsoplysninger på ledningsejersiden, til forespørgsel, modtagelse og håndtering på brugersiden. Derfor udvikler vi hele tiden på appen. Med den seneste opgradering kan man nu sende en samlet datapakke til GIS, CAD eller maskinstyring samt organisere LER-oplysningerne i et arkiv og derfra downloade de data man har behov for, hvilket der har været stor efterspørgsel efter”, forklarer Ove Lindholt Hansen, der er landinspektør, grundlægger af GIS4Mobile og udvikler af Ledningsinfo-appen.

"Helt konkret sparer vi en projektleder på vagt hver dag hele året rundt. Samtidig sparer vi tid for medarbejderen i marken, da alle oplysninger er tilgængeligt med det samme”, forklarer Anne Eybye Olesen..

Undgår skader
Det er ikke kun VAM, der anvender appen. Entreprenørvirksomhederne NCC og JKT Entreprise er blandt dem, der anvender appen til fremsøgning af LER-oplysninger. Det er et lovkrav, at man indhenter oplysningerne, inden man påbegynder gravearbejde, og tidligere skulle informationerne hentes og sorteres manuelt og sendes til folkene i marken. I udviklingen af appen har GIS4Mobile derfor lagt vægt på, at det arbejde skulle forenkles, gøres hurtigere og være tilgængelig for alle.

”Det kan være problematisk at holde styr på alle ledningsinformationerne, når man står med en masse forskellige datasæt af varierende kvalitet i hænderne. Det problem løser vi med appen”, siger Ove Lindholt Hansen, der bakkes op af JKT Entreprise:

”Appen laver hele arbejdet, så man får alle oplysninger samlet med det samme. Den sørger for ensartede oplysninger for alle, og det sparer en masse tid. Samtidig gør det arbejdet langt mere sikkert, da det mindsker risikoen for graveskader, som er en yderst bekostelig affære for os”, forklarer John Bo Storm Hansen, medejer af JKT Entreprise.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Relateret indhold

01.03.2024Installator.dk

Hårdt fysisk arbejdsmiljø koster lange sygemeldinger

01.03.2024Installator.dk

Nyt køkken og bad overhaler klimavenlige tiltag

01.03.2024VELTEK

Sponseret

PRESSEMEDDELELSE: Tilmeldingen er åben til EL & TEKNIK’24

29.02.2024Installator.dk

Tidlig lærlingeindsats giver resultater

28.02.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

28.02.2024Installator.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Sexchikane på erhvervsskoler og lærepladser skal være fortid

Jobmarked

Se alle

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.03.2024

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Banedanmark

Kørestrømstekniker til fejlretning og vedligeholdelsesopgaver

Har du interesse for jernbaneteknik og har du lyst til at arbejde i en stor og spændende organisation, der sammen arbejder mod et fælles mål – en klimavenlig jernbane? Drømmer du desuden om en spændende og alsidig hverdag, hvor to dage ikke er ens, så er du måske vores nye kollega

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aalborg)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

05.03.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø