DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

Den danske solcellevirksomhed SolarFuture Aps skal installere verdens største tagplacerede solcelleanlæg på DSV´s nye logistikcenter i Horsens med en kapacitet på 35 MW.

Sådan kommer DSV´s nye logistikcenter i Horsens til at tage sig ud - monteret med verdens største tagplacerede solcelleanlæg.. Foto: DSV

Et solcelleanlæg med lignende produktionsstørrelse ses normalt kun udført ved solcelleparker på jorden her i Danmark og man skal til udlandet for at finde lignende projekter udført på industriens tage.

Men selv i sammenligning med de største fra udlandet, herunder Teslas GigaFactory i Nevada, vil elproduktionen fra solcelleanlægget i Horsens overgå de eksisterende installationer i verden.

Bygningsmassen på DSV’s logistikcenter er på over 300.000 kvm, et areal der svarer til verdens 5. største bygning, hvoraf størstedelen af tagfladen bliver dækket af solcellepaneler.

”Det er et skelsættende projekt for både os i SolarFuture ApS, men for hele solcellebranchen generelt. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udvalgt til at opføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg, som vi glæder os til at levere. Der er sammensat et stærkt team af specialister til udførelsen, så vi forventer en forholdsvis hurtig installation, så længe logistikken spiller,” siger Mads Christensen, der er adm. direktør i SolarFuture ApS.

Den årlige produktion af grøn strøm forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7.300 husstande, eller 6% af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune. Ligeledes vil solcelleanlægget spare DSV for over 5.300 ton CO2-udledning (iflg. dansk beregningsgrundlag) pr. år, hvilket er et signifikant bidrag til den grønne omstilling, skriver SolarFuture i en pressemeddelelse.

-emte

Projektdata – DSV Logistikcenter, Horsens:

  • Samlet effekt på solcelleanlægget: 35 MWp
  • Årlig produktion: 33,15 GWh
  • CO2-besparelse: 5.300 ton CO2 pr. år
  • Montage-system: Ballastsystem
  • Placering: Øst/Vest for optimal jævnproduktion over hele døgnet

Kilde: SolarFuture ApS.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

18.04.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Opnå lys i ekstra lange længder?

18.04.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Sikker opladning til alle behov

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

17.04.2024Alcadon ApS

Sponseret

Ny i sortimentet! Alcadon præsenterer stolt…

17.04.2024Lan-com A/S

Sponseret

Lan-Com A/S introducer verdens mindste nyhed

16.04.2024H. Jessen Jürgensen A/S

Sponseret

En hjælpende hånd til de rette klima-løsninger

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle