DVI Energi: Fra underskud på ti millioner til overskud på tre år

Den danske varmepumpeproducent DVI Energi har fået nye ejere og har gennemlevet en hård transformation. Virksomheden er i dag en lean produktion, har salgsfokus på installatører som forhandlere og lancerer nyt fokus på store varmepumper til erhverv.

”Vi vil gerne gå i alliance med installatører, så vi får det bedste ud af hver vores kompetencer”, siger direktør Ken Thon..

Bølgerne er gået højt, der har været meget topstyring, der har været stor udskiftning af medarbejdere, og det har på alle måder været en hård tid for alle parter. Administrerende direktør Ken Thon lægger ikke skjul på, at den gennemgribende transformation af en etableret virksomhed med mange medarbejdere med høj anciennitet har været en vanskelig manøvre.

Læs også: Klimavenlige varmepumper har fundet vej til Danmark

”Vi har haft fat i alle dele af virksomheden fra produktion og service til salg, og vi har ændret hele kulturen. Det har været benhårdt arbejde, men det var nødvendigt. Virksomheden har givet store underskud i en del år. Vi har vendt et underskud på 10,4 millioner kroner i 2017 ud af en omsætning på cirka 35 millioner til et underskud på 1,5 millioner i 2018, et underskud i 2019 som vi ikke har opgjort endnu, og et forventet overskud i 2020”, fortæller Ken Thon.

Han købte i 2018 virksomheden af energiselskabet Eniig, der har ejet DVI Energi en årrække. Det gjorde han sammen med sin hustru Gitte Kragbæk og medinvestor JN-PKN Holding Aps ejet af Juttine Nielsen, der står bag den succesfulde fødevarevirksomhed Nowaco.

En virksomhed som DVI Energi har behov for en ejer og ledelse, der er aktiv i hverdagen og ude på gulvet, mener direktør Ken Thon. .

Stort potentiale
”Vi købte DVI Energi, fordi vi kunne se et stort potentiale i både markedet og virksomheden. Klima- og bæredygtighedsdagsordenen i samfundet vil give vind i sejlene for varmepumper, og vi vurderede, at virksomheden var både procesumoden og underpræsterende”, fortæller Ken Thon.

Han var i 2018 ansat i den lokale energiforsyning, og han var blevet en del af bestyrelsen for DVI Energi, så han havde et godt kendskab til virksomheden.

”En virksomhed som DVI Energi har behov for en ejer og ledelse, der er aktiv i hverdagen og ude på gulvet i virksomheden. Jeg elsker at møde vores kunder, ligesom jeg er meget synlig i produktion og på serviceværkstedet”, fortæller Ken Thon.

Han forventer, at virksomheden i 2020 og årene vil vækste med pæne rater, og at medarbejdertallet vil være fordoblet om få år. Medarbejderstaben er gået fra cirka 35 til 20 siden overtagelsen, og det er sket som en konsekvens af øvelsen med producere mere for mindre.

Lean produktion
”Vi producerer i dag flere varmepumper med højere kvalitet og færre medarbejdere end i 2017”, fortæller han.

Det er sket via en omlægning af produktionen fra ordreproduktion til serieproduktion, der i højere grad producerer efter lean principperne. Alle produktionsmedarbejdere er blevet undervist i lean og taget et såkaldt lean kørekort.

Det betyder, at produktionskulturen har fokus på at fjerne spildprocesser og være effektive i alle produktionstrin.

Serieproduktion betyder, at DVI Energi producerer til lager. Det betyder igen, at DVI Energi i dag kan levere en varmepumpe på to-tre dage, hvor leveringstiden tidligere var på 4 uger eller mere.

Vi producerer i dag flere varmepumper med højere kvalitet og færre medarbejdere end i 2017

Ken Thon, administrerende direktør i DVI Energi

Fokus på installatører
”Kort leveringstid er vigtig for os, fordi vi har ændret vores salgsstrategi fra både at sælge direkte til private forbrugere og forhandlere til i dag udelukkende at sælge via forhandlere”, fortæller Ken Thon.

Salg via forhandlere giver en lavere indtjening per varmepumpe, men det er også mindre ressourcekrævende for DVI og derved forbundet med lavere omkostninger.

”Vi fokuserer nu på vores kernekompetence, som er produktion, servicering og udvikling af varmepumpeteknologi. VVS- og elinstallatører er dygtige til at håndtere kontakten til privatkunder og til at rådgive og montere. Vi vil gerne gå i alliance med installatører, så vi får det bedste ud af hver vores kompetencer”, fortæller han.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et stort arbejde at vinde tilliden hos installatører, fordi virksomheden under den tidligere ejer er kommet med lignende meldinger om, at det direkte salg til private ville ophøre – uden at det reelt skete.

”Vi er tre dedikerede salgsmedarbejdere, som har været meget på landevejen i 2018 og 2019. Vi har arbejdet benhårdt på at skabe tryghed hos både små og store installatører over hele landet for, at vi rent faktisk mener det, når vi siger, at vi kun vil sælge til private forbrugere via forhandlere – og at vi kan levere med to dages varsel”, fortæller han og tilføjer: ”Vores indsats begynder at bære frugt. Vi forventer en højere omsætning i 2020, hvor vi sælger mere til eksisterende forhandlere og også sælger til nye forhandlere”.

DVI Energis direktør forventer en højere omsætning i 2020 med øget salg til de eksisterende forhandlere, men også salg til nye. .

Store pumper til erhverv
DVI Energi har samtidig lanceret et nyt fokus på produktion og levering af store varmepumper på 40 kW og opefter til erhvervskunder som kraftvarmeværker, industri og erhverv samt landbrug.

”Det er et nyt marked for os, som vi forventer os meget af. Vi har øget salget til erhvervssegmentet med 38 procent fra 2018 til 2019. Vi arbejder lige nu på en 200 kW varmepumpecentral til et kraftvarmeværk i Sønderjylland, det er lidt af en flagskibs-ordre for os, fordi det åbner dørene til et helt nyt markedssegment”, fortæller Ken Thon.

Vagtordning 365 dage om året
Han fremhæver, at DVI Energi satser meget på at levere træning og rådgivning til installatører, så installatørerne bliver klædt så godt på som muligt til at kunne servicere privatkunderne. DVI Energi har en hotline, der står klar til at hjælpe forhandlere med rådgivning, hvis de løber ind udfordringer ude hos en kunde.

”Vi gør alt, hvad vi kan for, at vores forhandlere skal have glade kunder. Vi har en vagtordning 24 timer syv dage om ugen alle årets 365 dage. Vi tager gerne med ud og hjælper nye forhandlere første gang, de skal montere en varmepumpe, og vi afholder løbende kurser, hvor vi træner installatører i at montere og servicere vores varmepumper”, fortæller Ken Thon og tilføjer:

Læs også: Varmepumper kan få et boost med fjernvarme i ryggen

”Vi havde for eksempel for nylig besøg af et hold installatører fra Aktiv Varme i Helsingør, som var her en hel dag og modtog træning i at dimensionere, montere og servicere et varmepumpeanlæg”.

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

27.02.2024Installator.dk

Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

27.02.2024Installator.dk

Rådet for Godt Indeklima: Behov for grænse for brændeovnes indeklimaforurening

26.02.2024RIB Software

Sponseret

Ses vi til AEC Hackathon @ BLOXHUB 2024?

26.02.2024Installator.dk

Salget af gasfyr boomer - varmepumpe-salget i bund

23.02.2024Armadan A/S

Sponseret

Partnerskaber og nye løsninger i fokus for ny Head of Business Development

23.02.2024Installator.dk

Installatører forventer uændret omsætning i 2024

22.02.2024Installator.dk

Fokus på IT-udvikling har bragt elektro-virksomhed op i ny liga

22.02.2024Installator.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Endagskursus: Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

På dette kursus bliver du introduceret for de grundlæggende principper inden for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg og du får overblik over kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

28.02.2024

Sted

København, Nordhavn