DVI Energi: Fra underskud på ti millioner til overskud på tre år

Den danske varmepumpeproducent DVI Energi har fået nye ejere og har gennemlevet en hård transformation. Virksomheden er i dag en lean produktion, har salgsfokus på installatører som forhandlere og lancerer nyt fokus på store varmepumper til erhverv.

”Vi vil gerne gå i alliance med installatører, så vi får det bedste ud af hver vores kompetencer”, siger direktør Ken Thon..

Bølgerne er gået højt, der har været meget topstyring, der har været stor udskiftning af medarbejdere, og det har på alle måder været en hård tid for alle parter. Administrerende direktør Ken Thon lægger ikke skjul på, at den gennemgribende transformation af en etableret virksomhed med mange medarbejdere med høj anciennitet har været en vanskelig manøvre.

Læs også: Klimavenlige varmepumper har fundet vej til Danmark

”Vi har haft fat i alle dele af virksomheden fra produktion og service til salg, og vi har ændret hele kulturen. Det har været benhårdt arbejde, men det var nødvendigt. Virksomheden har givet store underskud i en del år. Vi har vendt et underskud på 10,4 millioner kroner i 2017 ud af en omsætning på cirka 35 millioner til et underskud på 1,5 millioner i 2018, et underskud i 2019 som vi ikke har opgjort endnu, og et forventet overskud i 2020”, fortæller Ken Thon.

Han købte i 2018 virksomheden af energiselskabet Eniig, der har ejet DVI Energi en årrække. Det gjorde han sammen med sin hustru Gitte Kragbæk og medinvestor JN-PKN Holding Aps ejet af Juttine Nielsen, der står bag den succesfulde fødevarevirksomhed Nowaco.

En virksomhed som DVI Energi har behov for en ejer og ledelse, der er aktiv i hverdagen og ude på gulvet, mener direktør Ken Thon. .

Stort potentiale
”Vi købte DVI Energi, fordi vi kunne se et stort potentiale i både markedet og virksomheden. Klima- og bæredygtighedsdagsordenen i samfundet vil give vind i sejlene for varmepumper, og vi vurderede, at virksomheden var både procesumoden og underpræsterende”, fortæller Ken Thon.

Han var i 2018 ansat i den lokale energiforsyning, og han var blevet en del af bestyrelsen for DVI Energi, så han havde et godt kendskab til virksomheden.

”En virksomhed som DVI Energi har behov for en ejer og ledelse, der er aktiv i hverdagen og ude på gulvet i virksomheden. Jeg elsker at møde vores kunder, ligesom jeg er meget synlig i produktion og på serviceværkstedet”, fortæller Ken Thon.

Han forventer, at virksomheden i 2020 og årene vil vækste med pæne rater, og at medarbejdertallet vil være fordoblet om få år. Medarbejderstaben er gået fra cirka 35 til 20 siden overtagelsen, og det er sket som en konsekvens af øvelsen med producere mere for mindre.

Lean produktion
”Vi producerer i dag flere varmepumper med højere kvalitet og færre medarbejdere end i 2017”, fortæller han.

Det er sket via en omlægning af produktionen fra ordreproduktion til serieproduktion, der i højere grad producerer efter lean principperne. Alle produktionsmedarbejdere er blevet undervist i lean og taget et såkaldt lean kørekort.

Det betyder, at produktionskulturen har fokus på at fjerne spildprocesser og være effektive i alle produktionstrin.

Serieproduktion betyder, at DVI Energi producerer til lager. Det betyder igen, at DVI Energi i dag kan levere en varmepumpe på to-tre dage, hvor leveringstiden tidligere var på 4 uger eller mere.

Vi producerer i dag flere varmepumper med højere kvalitet og færre medarbejdere end i 2017

Ken Thon, administrerende direktør i DVI Energi

Fokus på installatører
”Kort leveringstid er vigtig for os, fordi vi har ændret vores salgsstrategi fra både at sælge direkte til private forbrugere og forhandlere til i dag udelukkende at sælge via forhandlere”, fortæller Ken Thon.

Salg via forhandlere giver en lavere indtjening per varmepumpe, men det er også mindre ressourcekrævende for DVI og derved forbundet med lavere omkostninger.

”Vi fokuserer nu på vores kernekompetence, som er produktion, servicering og udvikling af varmepumpeteknologi. VVS- og elinstallatører er dygtige til at håndtere kontakten til privatkunder og til at rådgive og montere. Vi vil gerne gå i alliance med installatører, så vi får det bedste ud af hver vores kompetencer”, fortæller han.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et stort arbejde at vinde tilliden hos installatører, fordi virksomheden under den tidligere ejer er kommet med lignende meldinger om, at det direkte salg til private ville ophøre – uden at det reelt skete.

”Vi er tre dedikerede salgsmedarbejdere, som har været meget på landevejen i 2018 og 2019. Vi har arbejdet benhårdt på at skabe tryghed hos både små og store installatører over hele landet for, at vi rent faktisk mener det, når vi siger, at vi kun vil sælge til private forbrugere via forhandlere – og at vi kan levere med to dages varsel”, fortæller han og tilføjer: ”Vores indsats begynder at bære frugt. Vi forventer en højere omsætning i 2020, hvor vi sælger mere til eksisterende forhandlere og også sælger til nye forhandlere”.

DVI Energis direktør forventer en højere omsætning i 2020 med øget salg til de eksisterende forhandlere, men også salg til nye. .

Store pumper til erhverv
DVI Energi har samtidig lanceret et nyt fokus på produktion og levering af store varmepumper på 40 kW og opefter til erhvervskunder som kraftvarmeværker, industri og erhverv samt landbrug.

”Det er et nyt marked for os, som vi forventer os meget af. Vi har øget salget til erhvervssegmentet med 38 procent fra 2018 til 2019. Vi arbejder lige nu på en 200 kW varmepumpecentral til et kraftvarmeværk i Sønderjylland, det er lidt af en flagskibs-ordre for os, fordi det åbner dørene til et helt nyt markedssegment”, fortæller Ken Thon.

Vagtordning 365 dage om året
Han fremhæver, at DVI Energi satser meget på at levere træning og rådgivning til installatører, så installatørerne bliver klædt så godt på som muligt til at kunne servicere privatkunderne. DVI Energi har en hotline, der står klar til at hjælpe forhandlere med rådgivning, hvis de løber ind udfordringer ude hos en kunde.

”Vi gør alt, hvad vi kan for, at vores forhandlere skal have glade kunder. Vi har en vagtordning 24 timer syv dage om ugen alle årets 365 dage. Vi tager gerne med ud og hjælper nye forhandlere første gang, de skal montere en varmepumpe, og vi afholder løbende kurser, hvor vi træner installatører i at montere og servicere vores varmepumper”, fortæller Ken Thon og tilføjer:

Læs også: Varmepumper kan få et boost med fjernvarme i ryggen

”Vi havde for eksempel for nylig besøg af et hold installatører fra Aktiv Varme i Helsingør, som var her en hel dag og modtog træning i at dimensionere, montere og servicere et varmepumpeanlæg”.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024Installator.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

22.04.2024Installator.dk

Lovforslag skal understøtte hurtigere opstilling af vindmøller og solceller

19.04.2024Installator.dk

Norlys indvier første ladepark - yderligere 14 er på vej

19.04.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive certificeret IKT-leder?

19.04.2024Installator.dk

Verdens længste elforbindelse er dansk - og netop indviet

19.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO i klimaopråb: CO2-udledningen skal ned i byggerierne

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København