Elektrikerlærlinge løftes med særlig undervisning

Den grønne omstilling og elektrificeringen af Danmark giver behov for nye kompetencer hos morgendagens elektrikere. Derfor deltager 81 elektrikerlærlinge fra ELCON i disse uger i et skræddersyet uddannelsesforløb, som er udviklet i samarbejde med AARHUS TECH. Forløbet skal ruste elektrikerlærlingene til fremtiden i faget.

ELCON lærlingemodulet forløber fra den 4. september til 29. september. Her vil fire hold af elektrikerlærlinge blive klædt på til fremtiden i elektrikerfaget med undervisning, casearbejde og oplæg. Foto: Elcon..

Elektrikerfaget kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling i takt med elektrificeringen af Danmark. Derfor er 81 lærlinge fra elinstallationsvirksomheden ELCON i disse dage på et lærlingemodul, der sætter fokus på emner som teknologi, innovation og bæredygtighed.

Det særligt tilrettelagte forløb er etableret i samarbejde med uddannelsesinstitutionen AARHUS TECH og byder på et fagligt program med undervisning, cases samt oplæg fra erfarne kolleger om alt fra specialkompetencer til arbejdsmiljø. På modulet deltager lærlinge fra hele landet, og ambitionen er at tilbyde lærlingene et ekstra uddannelsesforløb med de vigtigste færdigheder til fremtiden i elektrikerfaget.

”Der stilles nye krav til de kompetencer, som elektrikere skal mestre i fremtiden på grund af den grønne omstilling og elektrificeringen. Vores lærlingemodul i samarbejde med AARHUS TECH skal derfor bidrage til at klæde vores lærlinge ekstra godt på til fremtiden i faget”, siger administrerende direktør i ELCON, Karsten Lønvig, og tilføjer: 

”Foruden de faglige indspark, giver modulet mulighed for, at lærlingene kan lære hinanden at kende på tværs af afdelinger og landsdele”.

David Andreas Søtbæk Jacobsen har netop deltaget i ELCON Modul, og han var særligt begejstret for muligheden for ekstra viden:

“Jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt, at jeg har valgt ELCON som læreplads. Jeg synes, det er rigtig spændende, at jeg under min læretid har kunnet prøve så meget forskelligt. Jeg har løst både serviceopgaver, arbejdet på store byggepladser i entreprise og i vores afdeling for industriteknik. ELCON Modul er også et rigtig godt initiativ, hvor vi har mulighed for ny viden og at lære mere om ELCONs afdelinger og hinanden”.

Uddannelsessamarbejdet mellem ELCON og AARHUS TECH er også etableret ud fra ambitionen om at tiltrække flere til faget i fremtiden. Frem mod 2030 kommer Danmark nemlig til at mangle mere end 10.000 elektrikerårsværk, hvoraf omkring halvdelen af disse skyldes investeringer i den grønne omstilling. Det viser en analyse fra 2022, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk El-forbund står bag.

Læs også: Nyt træningsakademi løfter faglighed for VVS-lærlinge

ELCON lærlingemodulet forløber fra den 4. september til 29. september. Her vil fire hold af elektrikerlærlinge blive klædt på til fremtiden i elektrikerfaget med undervisning, casearbejde og oplæg.

ELCON beskæftiger i dag 1100 medarbejdere, hvoraf 180 er lærlinge. Elektrikerlærlingene i ELCON kommer igennem læringsmodulet ad to omgange under deres læretid. ELCON Modul blev startet i samarbejde med AARHUS TECH i 2020 for at tiltrække og fastholde talenter.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning