En frø i væggen sparer tusindvis af standby-timer

Energikrisen rammer ikke kun de private forbrugere men i lige så høj grad virksomhederne. Kun de færreste har råd til ikke at tænke i energioptimering og -besparelser. Hvordan gør man det, når man samtidig har en virksomhed, der er afhængig af energi til at kunne levere lys til bygninger og strøm til computere og skærme?

Tyske frogblue tilbyder en løsning, som trådløst forbinder bygningens mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer, og dermed gør bygningen både intelligent og energibesparende. Foto: EET..

De fleste af os ved godt, at der er penge at spare, hvis vi husker at slukke for lyset, og en del virksomheder er over de seneste måneder begyndt at fokusere på, at slukke lyset i kontorbygningen, når sidste mand forlader kontoret. Men bortset fra lyset er det nok de færreste af os, der hidtil har tænkt over, hvor meget strøm en virksomhed egentlig bruger, når medarbejderne er gået hjem. Faktum er, at rigtig mange virksomheder har en lang række ’strømslugere’ stående i form af skærme, dockingstationer og ladere til headsets og mobiler, som ved hjælp af simple installationer kan nedbringe virksomhedernes strømforbrug med tusindvis af kroner.

Intelligent bygningsinstallation
Tyske frogblue tilbyder en løsning, som trådløst forbinder bygningens mange installationer i form af lys, varme, ventilation, rullegitre, alarmsystemer, markiser og vinduer, og dermed gør bygningen både intelligent og energibesparende.

Læs også: Seks tips til energibesparelser på arbejdspladsen

I alt sin enkelthed går løsningen ud på, at man installerer en række ’frogs’, som er navnet på de enheder, der placeres i de eksisterende elinstallationer. De forskellige ’frogs’ sættes op til at tænde og slukke lyset, slukke enheder der ikke er i brug samt styre rullegitre, markiser og vinduer. Via Bluetooth forbindes de trådløst med andre ’frogs’ i installationen og udveksler de forskellige informationer, der dikterer hvilke handlinger, der skal foretages – eksempelvis kører rullegitre ned, når alt lys slukkes.
Løsningen fra frogblue kan anvendes i eksisterende installationer, den er enkel at opsætte, hvilket sikrer, at installationsprisen kan holdes på et minimum og alle ’frogs’ kan tale sammen via Bluetooth.

Spar penge, når medarbejderne har fri
En frogblue løsning kan omdanne bygninger til en ’Smart Building’.  En frogblue løsning kan også sikre virksomheden væsentlige energibesparelser, som ikke alene gavner økonomien men naturligvis også miljøet. Et hurtigt regnestykke viser, at en klassisk bordgruppe bestående af fire hæve/sænke-borde, fire dockingstationer, syv skærme, diverse ladere til headsets og mobiler har et samlet forbrug i standby på 0,05kWh. Antager man, at der på et år er et gennemsnitligt antal standby timer på 7.132, viser regnestykket, at standby prisen per år, med udgangspunkt i en gennemsnitlig pris pr. kWh på 3,5 kroner, udgør 1.248 koner. Isoleret set lyder det måske ikke som den store besparelse, men ganger man beløbet ud på en større kontorbygning med for eksempel 100 bordgrupper, er der tale om en betragtelig besparelse, som opnås, mens medarbejderne holder fri.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle