Energifokus holder krisen fra døren

Skovhavens VVS i Odense har de seneste år satset benhårdt på at sælge energibesparelser til kunderne. Det er årsagen til, at virksomheden har fastholdt sin overskudsgrad gennem krisen, mener indehaveren.

Indehaver af Skovhavens VVS Michael Sarma mener, at virksomhedens fokus på salg af energibesparelser til kunderne har sikret solide overskud gennem finanskriseårene..

Odense-virksomheden Skovhavens VVS har siden finanskrisens start i 2008 afleveret stabile årsregnskaber med en sort bundlinje på mellem en halv million og godt 800.000 kroner. Indehaveren af virksomheden, Michael Sarma, er ikke tvivl om, at det er virksomhedens skarpe fokus på at sælge energibesparelser til kunderne, der har sikret, at virksomheden har undgået at skære kraftigt ned som mange andre vvs-virksomheder under krisen.

Læs også: Uforudsigeligt VE-marked udfordrer installatører

<p>”Solcelleanlæggene har så at sige kun været italiensk salat oven på hamburgerryggen”</p>

Michael Sarma, Skovhavens VVS

Den 11 mand store vvs-virksomhed har specialiseret sig i en række forskellige grønne produkter og hentede sidste år mere end 200.000 hjem til kunderne i form af tilskud fra forsyningsselskaberne. Ifølge Michael Sarma er det vigtigt at have en bred viden om energiområdet, så forretningen er mindre følsom overfor varierende rammevilkår og forskellige tilskudsordninger, der får salget af enkelte produkter til at ryge op og ned.

”Det er vigtigt, at du ikke hænger hele forretningen op på et produkt, men at virksomheden er i besiddelse af en bred viden om de forskellige energibesparende produkter. Vi har eksempelvis også lavet solcelleanlæg de seneste år, men er ikke specielt ramt af de ændrede vilkår på det marked, fordi vi har mange andre kompetencer på energiområdet. Solcelleanlæggene har så at sige kun været italiensk salat oven på hamburgerryggen, ” siger Michael Sarma.

En undskyldning for at investere
Vvs-indehaveren har en klar opskrift på, hvordan en virksomhed får succes med at sælge energibesparelser til danskerne.

”Det handler om at kommunikere klart om tilbagebetalingstid og samlet besparelse. Og så er det vigtigt, at alle i virksomheden forstår at sælge energibesparelser. Det må ikke bare være noget, chefen går og taler om. Alle i virksomheden skal være i stand til at sælge budskabet ude hos kunden. Det kræver selvfølgelig, at man bruger nogle resurser på uddannelse af både sig selv og svendene”, siger Michael Sarma.

Læs også: Vi skal satse mere på energieffektivisering

Salget af energibesparende produkter handler også om at give folk en god grund eller en ’undskyldning’ for at lave en stor investering i for eksempel en jordvarmepumpe, mener Michael Sarma.

FAKTA

Skovhavens VVSs regnskaber gennem kriseårene

2008/2009
Bruttofortjeneste: 4.513.721 kroner
Resultat efter skat: 869.062 kroner

2009/2010
Bruttofortjeneste: 3.845.704 kroner
Resultat efter skat: 454.339 kroner

2010/2011
Bruttofortjeneste: 4.404.368 kroner
Resultat efter skat: 820.113 kroner

2011/2012:
Bruttofortjeneste: 4.465.775 kroner
Resultat efter skat: 778.810 kroner

”Min erfaring er, at man kommer langt, hvis man giver kunden en god ’undskyldning’ for at investere. Så når kundens nabo kommer og siger: ”nå, nå, den har nok fået fuld gas, det må have været dyrt,” så kan kunden sige, ”ja, men jeg sparer en masse penge, det hele er tjent hjem i løbet af få år, og så er det godt for miljøet,” forklarer Michael Sarma og pointerer, at det dermed bliver legitimt at bruge mange penge på boligen.

Netværker med andre faggrupper
Skovhavens VVS er også en del af projektet Grøn Erhvervsvækst, der er et privat-offentligt partnerskab, som arbejder for at skabe grøn erhvervsvækst i kommunerne Odense, Middelfart og Kolding. Gennem projektet får de deltagende virksomheder blandt andet en såkaldt ’energihåndværker-uddannelse’ og muligheden for at skabe kontakt med andre virksomheder, der arbejder med energirenoveringer – på tværs af fagskel.

Netop det at netværke med energikompetente tømrer-virksomheder og elektrikere giver Skovhavens VVS noget ekstra, mener Michael Sarma.

”Det er et rigtig godt forum, hvor jeg får kontakter blandt andre faggrupper. Vi diskuterer forskellige muligheder for energibesparelser – og en gang i mellem falder der en opgave af, fordi man bliver anbefalet af en kollega fra en anden faggruppe,” siger Michael Sarma.

Han har ikke fået så meget ud af Grøn Erhvervsvæksts uddannelsesdel, dertil er niveauet for lavet, mener han. Men netværksdelen på tværs af fagskel vil han klart anbefale til andre vvs-installatører.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle