Er din bolig klar til fremtidens elforbrug?

Rekordmange el- og hybridbiler ruller ud på vejen i øjeblikket. Det stiller større krav til husstandens installationer, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Investeringerne er dyre, men skal ses som en investering i fremtiden, ifølge Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Arkivfoto.

Aldrig før er så mange el- og hybridbiler trillet ud på de danske veje, som i december måned. Over halvdelen af nybilssalget var elektrisk, hvilket giver et øget behov for ladepunkter.

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne, udgør denne større efterspørgsel et problem for mange boliger, da de færreste er dimensioneret til at kunne klare den type belastninger af installationerne, hvilket i sidste ende kan føre til risiko for overophedning og brand.

”De fleste huse har kun 25 ampere i leveringsomfang fra elnettet, der måske er nok til en enkelt ladestander på 11 kW. Men sammen med det øvrige eldrevne udstyr i huset – eksempelvis en varmepumpe – kan det bliver svært at sætte et ekstra ladepunkt op, og man får behov for større sikringer, en ny stikledning og en kraftigere elinstallation i boligen”, siger Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, VVS og metal.

En investering i fremtiden

Det er investeringer, som kan løbe op i 50-60.000 kroner, men man skal ifølge Mads Risgaard Knudsen se det som en investering i en fremtid, hvor de eldrevne biler kommer til at fylde stadig mere i gadebilledet. Af samme grund vil man også oftere kunne løbe ind i behovet for at lade flere elbiler op ad gangen, forklarer tekniske konsulent.

LÆS OGSÅ: Arbejdsgivere: Vi vil have mere strøm til bilen

Det gælder blandt andet til højtiderne, hvor familier mødes på kryds og tværs af landet. Man har måske kørt langt, og der melder sig et behov for at få ladet op til flere elbiler op samtidig.

”Så er det, man kan finde på at hive forlængerledningerne frem og bruge stikkontakten i redskabsskuret i stedet for. Men gør man det, kommer der ikke alene familiefest, men også ”fest” i installationerne, og brug af forlængerledning er samtidig en ulovlig løsning”, siger Mads Risgaard Knudsen.

I december 2021 stod de opladelige biler for 56 procent af de solgte nye biler i Danmark. I januar var det syv procent, viser tal fra De Danske Bilimportører. Samlet set er salget af elbiler steget med 80 procent i forhold til hele sidste år.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle