Erhvervspuljen gør det nemmere at udskifte gamle olie- og gaskedler

En ny standardløsning gør det nemmere for små og mellemstore virksomheder at ansøge om tilskud fra Erhvervspuljen til udskiftning af gamle brændselskedler under 1000 kW.

Energistyrelsen har samtidig udviklet en ny standardløsning, der er rettet mod landbruget og udskiftning af kedler til staldopvarmning. Foto: Colourbox/Energistyrelsen.

Udskiftning af olie- og gaskedler er den type ansøgninger, som Erhvervspuljen modtager flest af.

Tidligere har det for virksomhederne været nødvendigt at lave en række beregninger af energiforbruget for at leve op til ansøgningskravene, men det bliver nu ændret.

Energistyrelsen har lavet en ny og forbedret standardløsning for den type projekter, der gør ansøgningsprocessen enklere.

”Selvom der allerede er stor interesse for at udskifte olie- og gaskedler med tilskud fra Erhvervspuljen, er der stadig et stort og uudnyttet potentiale. Med den nye standardløsning bliver det nemmere at få sendt ansøgningen afsted til Erhvervspuljen”, siger Morten Broberg, der er chefkonsulent i Energistyrelsen.

Skal kunne klares uden rådgiver

Den nye standardløsning kan bruges til ansøgning om udskiftning af alle olie- og gaskedler under 1000 kW, som har et dokumenteret energiforbrug, og fremover skal ansøgerne ikke som tidligere selv udregne energibesparelsen.

95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 KW. Den forenklede ansøgningsproces vil derfor komme næsten alle ansøgere til gavn.

LÆS OGSÅ: FLD overtager Engelgaar Teknik A/S

Ansøgningen laves med enkelte oplysninger om kedlen – eksempelvis effekt og alder – og fakturaer for den naturgas eller olie, som er brugt som brændsel.

”Virksomhederne skal kunne ansøge uden nødvendigvis at alliere sig med en rådgiver, og nu skal de kun benytte de data, som de nemt kan finde frem og sætte ind i et skema. Blandt andet fremgår det af standardløsningen, hvilket energiforbrug der skal noteres i ansøgningen, og det har tidligere voldt nogle virksomheder problemer at udregne netop det tal”, siger Morten Broberg.

Tilfredshed i erhvervsorganisation

I EjendomDanmark, der er erhvervsorganisation for 85 procent af det professionelle ejendomsmarked i Danmark, glæder man sig over, at det nu bliver endnu nemmere for medlemmerne at søge tilskud fra Erhvervspuljen til at udskifte eller optimere gamle olie- og gaskedler.

”Det er en bunden opgave at gøre vores ejendomme grønnere. Derfor er vi glade for alle initiativer, der gør det nemmere og mere ligetil. I det lys er det kun glædeligt, at man arbejder så målrettet på at gøre det lettere for Erhvervspuljens midler at gøre en forskel i virkeligheden”, udtaler seniorrådgiver Morten Jarlbæk Pedersen.

Nemmere at udskifte kedler i stalde

Energistyrelsen har samtidig udviklet en ny standardløsning, der er rettet mod landbruget og udskiftning af kedler til staldopvarmning.

Ønsker en landmand fremover at udskifte en gammel halmkedel, kan han nu ansøge Erhvervspuljen om tilskud alene ved at oplyse størrelsen på sin besætning og dokumentere typen af kedel.

LÆS OGSÅ: Husk den gode strømforsyning på badeværelset

”Vi skal have udskiftet endnu flere af de her brændselskedler, så vi kan få et landbrug, der fortsætter den gode udvikling og hele tiden mindsker energiforbruget og forbedrer energieffektiviteten. De nye standardløsninger vil helt sikkert være et godt redskab til at nå det mål”, siger chefkonsulent Morten Broberg.

Erhvervspuljen åbner næste gang den 30. august og frem til den 13. september. Det er sidste puljeåbning i år, men den åbner igen i 2023.

Find de nye standardløsninger her: Standardløsninger | Energistyrelsen (ens.dk)

Projekter, der kan få støtte via de tilgængelige standardløsninger

  • Brændselskedler, eksempelvis konvertering væk fra naturgas (op til 1.000 kW)
  • Belysning
  • Komfortventilation
  • Trykluft
  • Varmeforsyning, herunder udskiftning af kaloriferer

Vejledning til Erhvervspuljen

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

22.05.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

21.05.2024Installator.dk

Energisektoren runder 100.000 ansatte

21.05.2024Installator.dk

Arbejdstøj bliver til stilhed med nyt samarbejde

20.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE ALLE BILLEDERNE] Alcadons tanker efter El & Teknik’24

20.05.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde