Få flere kunder med en moderne hjemmeside

Det giver en konkurrencefordel at have en moderne og søgemaskineoptimeret hjemmeside, hvor kunderne kan se billeder af de produkter, man kan levere, lyder det fra webbureau med stort kendskab til el og vvs-branchen.

Kunderne vil have en inspirerede hjemmeside, så jeg synes det er naturligt, at vise dem billeder af de produkter, vi kan levere, mener Jesper Knopp, der er indehaver af Knopp VVS.

Hvis installatørerne skal have en chance for at konkurrere på produktsalg med byggemarkeder og stærke online-virksomheder som lavprisvvs.dk og billigvvs.dk, så skal de være bedre til at fremvise de produkter, de kan levere, på deres hjemmeside. Sådan lyder rådet fra Herlev-virksomheden DanaWeb, der ”hoster” hjemmesider for 700 danske vvs-virksomheder og 300 elinstallatører.

Problematikken med at byggemarkederne og lavprishjemmesiderne løber med avancerne er langt fra en ny sang, men salgskonsulent i DanaWeb Christian Klausholt hører den stadig blandt installatør-kunderne. I de tilfælde opfordrer han dem til at kigge indad og se på, hvad de selv kan gøre for at sælge nogle flere produkter. Hjemmesiden er et godt sted at starte, mener han.

”Populært sagt kan man ikke forvente at sælge noget, hvis man ikke har nogen varer på hylden. Derfor er et billede på hjemmesiden af firmabilen og svendene altså ikke nok. Der skal også være mulighed for at kigge på billeder af eksempelvis de nye design-armaturer fra Damixa eller Grohe - for specielt når det gælder vvs, er kunderne meget produktorienterede i dag. De fokuserer på produktet først, og så kommer installationen og eventuel rådgivning i anden række,” siger Christian Klausholt.
Han understreger, at installatørerne lige så godt kan forholde sig til, at folk i dag sammenligner produkter og priser på nettet i meget stor stil.

Fremmer salget
Det forsøger man at leve op til hos Knopp VVS i Rødovre, som har en hjemmeside med masser af information og en lang række produktbilleder. Indehaver Jesper Knopp mener helt klart, at det fremmer salget, at kunderne kan se, hvilke produkter, han kan levere.

”I dag bliver folk hurtigt irriterede, hvis de kommer ind på en hjemmeside, hvor de ikke bliver inspirerede, så derfor synes jeg, det er vigtigt at vise frem, hvad det er for produkter, jeg gerne vil sælge til dem. Hvis de så gerne vil se dem i virkeligheden, inden vi laver en endelig aftale, så finder vi bare ud af det efterfølgende,” siger han.

Vigtig søgemaskineoptimering
Som et andet led i onlinestrategien, er Knopp VVS også begyndt at arbejde systematisk med søgemaskineoptimering, der sikrer at virksomhedens hjemmeside ligger højt oppe på google, når en potentiel kunde søger på eksempelvis ”VVS Rødovre”

”Vi betaler professionelle for ydelsen, men det kan faktisk godt betale sig, for det giver en del ekstra henvendelser. Men man skal være opmærksom på, at det er noget, man aldrig bliver færdig med, for nettet ændrer sig hurtigt, og man kan altid blive mere synlig,” siger Jesper Knopp.
Christian Klausholt fra DanaWeb mærker også, at flere og flere kunder ligesom Knopp VVS får øjnene op for søgemaskineoptimering.

”For nogle år siden var det vigtigste for kunderne, at de fik en flot og professionel hjemmeside. I dag er det vigtigste, at de er søgbare på google,” siger Christian Klausholt.

Den prioritering er rigtig, mener han, men påpeger samtidig, at virksomheden ikke bare skal ligge højt på google, når man søger på firmanavnet, men i høj grad også, når kunden søger på ens profession eller den ydelse, man udfører.

”Mange af de håndværkere jeg taler med er glade, hvis deres hjemmeside kommer relativt hurtigt frem, når de googler virksomhedens navn. Men de glemmer bare, at kunderne ikke søger på navnet medmindre, de har fået virksomheden anbefalet. Folk søger i langt højere grad på eksempelvis ”elinstallatør Vejle” eller ”udskiftning af blandingsbatteri”, siger Christian Klausholdt og pointerer, at det er vigtigt at teste sin placering med jævne mellemrum, fordi markedet for en ydelse som søgemaskineoptimering er meget broget i øjeblikket.

www.installator.dk/drift

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

24.04.2024Installator.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

18.03.2024RIB Software

Sponseret

Sidste chance for tilmelding til RIB Connex webinar!

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København