Finansvirksomheder tænker grønt sammen

Finansvirksomhederne Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Oikos, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel, Bank Data og JN Data har via elkøbsaftale med Better Energy været med til at sikre, at en ny solcellepark i Ådum nu leverer grøn strøm svarende til cirka 32.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug.

Finansvirksomhederne Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Oikos, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel, Bank Data og JN Data har via elkøbsaftale med Better Energy været med til at sikre, at en ny solcellepark i Ådum nu leverer grøn strøm svarende til cirka 32.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug. Foto: Better Energy. .

Over 82.000 solcellemoduler er placeret på en 56,5 hektar stor mark i Ådum. De mange solcellemoduler er netop blevet tilsluttet og skal levere 50 GWh grøn strøm om året.
Solcelleparken er blevet til, fordi de finansielle aktører gik sammen om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy fra januar 2023. Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, der svarer til de ni virksomheders elforbrug.

Hos Spar Nord er man begejstret for at påvirke den grønne omstilling i hele landet og ikke kun i banksektoren:

"I Spar Nord ønsker vi at tage et særligt ansvar for at medvirke til at nedbringe klima- og miljøbelastninger i Danmark og i samfundet generelt. Vi har længe haft et strategisk fokus på at nedbringe vores egen CO2-udledning ved hjælp af en lang række energioptimerende indsatser på bankens driftsløsninger. Med denne elkøbsaftale er vi med til at tage et vigtigt skridt i en grønnere retning – ikke kun for banken og lokalområderne, men også for samfundet i bredere forstand”, siger ESG Officer i Spar Nord, Ninna Holch Jacobsen.

Den samme begejstring deler man hos Nykredit, der har en ambition om at bidrage til et grønnere Danmark.

”Da vi er foreningsejet og den største långiver i Danmark, er det vigtigt for os at bidrage til, at vi får skabt et grønnere og mere bæredygtigt samfund. Af den grund har vi blandt andet lanceret ambitiøse klimamål for vores samlede udledning. Det betyder, at vi som koncern skal gøre, hvad vi kan for at reducere vores eget klimaaftryk mest muligt. Derfor er vi glade for, at vi sammen med en række af vores partnerinstitutter i Totalkredit og to datacentraler nu kan lancere en ny solcellepark, som kan dække vores samlede elforbrug”, siger Martin von Horsten, vicedirektør i Nykredit.

Grøn strøm skaber nye partnerskaber
Ny grøn strøm er afgørende for, at Danmark kan nå sine klimamål i 2025 og 2030. Udover klimakrisen viser den nuværende energikrise også, hvor afgørende det er med investeringer i ny vedvarende energi.

”Derfor mærker man hos Better Energy i stigende grad, hvordan flere aktører både på tværs af og i samme branche går sammen om elkøbsaftaler”, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler og uddyber:

”Det er en rigtig god løsning både for vores PPA-partnere og klimaet, at vi har mulighed for at samle deres strømbehov i ét solcelleprojekt. På den måde kan vi sammen gøre en reel forskel for den grønne omstilling. Vores PPA-partnere viser et stærkt klimalederskab ved at gå sammen om en fælles løsning, som samtidig demonstrerer, at intet elforbrug er for småt. Den grønne omstilling er for alle, og denne aftale viser, at både større og mindre strømforbrugere kan bidrage til at accelerere den”.

For Faster Oikos har det været den helt rigtige løsning:

”Vi finder det yderst vigtigt, at vi, som en andelskasse med stor fokus på væsentlige værdier, også bidrager til den grønne dagsorden”, siger direktør Jan Kirkensgaard og uddyber, at partnerskabet viser, at man kan gøre en langt større forskel for klimaet, når vi arbejder sammen:

”Det betyder rigtig meget, at vi i samarbejde med andre finansielle aktører – store som små og i fællesskab - kan lave en energirigtig løsning sammen og bidrage med det samfundsansvar, der er nødvendigt i disse år, for at vi finder bedre energiformer til gavn for fremtiden”.

Ny grøn strøm i det danske elnet
Med den nyetablerede solcellepark i Ådum bliver der tilført ny grøn strøm til den danske energiproduktion. Partnerskabet mellem de finansielle aktører og Better Energy har dermed en reel effekt på opførelsen af ny vedvarende energi. I JN Data leverer man IT-drift og -infrastruktur til den finansielle sektor, og da digital infrastruktur er en energitung post, har man længe haft fokus på tilføjelsen af ny vedvarende energi.

”Jeg har selv haft fornøjelsen af at besøge solcelleparken, og det er fantastisk at konstatere, at 90 procent af vores strømforbrug nu bliver dækket med solenergi – læg dertil, at de sidste 10 procent kommer fra en vindmølle ejet af Jyske Bank. Denne aftale er endnu et skridt i forhold til at investere i bæredygtighed og nedbringe vores klimaaftryk. JN Data er en storforbruger af strøm, og derfor er jeg enormt stolt over, at vi tilbyder kunderne i halvdelen af den finansielle sektor grøn drift af deres IT-infrastruktur”, siger Søren Lindgaard fra JN Data.

Læs også: Service- og installationsvirksomhed er seriøse med bæredygtighed

Hos Merkur Klimafond har man også fokus på at øge den samlede mængde af grøn strøm blandt andet på grund af deres arbejde med udbygning af ladeinfrastrukturen til elbiler.

”Merkur Klimafond er sat i verden for at fremme den grønne omstilling ved at gøre det lettere at vælge elbilen til. Vi er glade for, at vi med denne aftale er med til at tilføre ny grøn strøm til det danske elnet. På den måde er vi med til at sikre, at strømmen til elbilerne i større grad kommer fra vedvarende energi”, siger Kristoffer Pehrson, formand Merkur Klimafond.

Lollands Bank afrunder og fremhæver samarbejdet med branchekollegaer:

”Vi er i Lollands Bank rigtig glade for, at vi sammen med nogle af vores kollegaer i branchen kan være med til at bidrage til den grønne omstilling”, udtaler forretningsdirektør Morten Vinge Olsen.

- PiB

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

29.02.2024Installator.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

29.02.2024Installator.dk

Tidlig lærlingeindsats giver resultater

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

02.02.2024Installator.dk

Kiona indgår rammeaftale om energistyring med Rema 1000

09.01.2024Installator.dk

Fjernvarmedirektør: Vi lader stort varmeoverskud gå til spilde

05.01.2024Installator.dk

Danfoss opkøber software-forretning til effektivisering af fjernvarme

08.12.2023Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric deltager i COP28 og kommer med klart opråb

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

Jobmarked

Se alle

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.03.2024

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand Business College

Faglærer til forsyningsoperatør-uddannelsen på ZBC Slagelse

Vil du være med til at få uddannelsen til forsyningsoperatør på Sjælland godt fra start?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

29.02.2024

Syddansk Erhvervsskole

Faglærer til elektrikeruddannelsen – hovedforløb og hvidevarer

Har du lyst til en ny rejse i dit arbejdsliv med udgangspunkt i din baggrund som elektriker? Så vil vi meget gerne i dialog med dig om muligheden for at blive faglærer på Syddansk Erhvervsskole.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

02.03.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Dimex
Messe
Nedtællingen til Light + Building 2024 er i gang

Fra den 3. – 8. marts 2024 afvikles verdens førende messe for belysning og bygningsteknologi. Her præsenterer mere end 2.000 udstillere det sidste nye indenfor belysning, elektriske installationer samt automation, sikring og netværksløsninger.

Dato

03.03.2024

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main