Flaskehalse i elnettet truer danske VE-ambitioner

Flaskehalse i det danske elnet truer de nationale ambitioner om en hurtig overgang til vedvarende energi, men Danmark er fortsat blandt de lande i verden, hvor det bedst kan betale sig at investere i vedvarende energi.

Danmark er langt fremme i omstillingen til vedvarende energi, men en række flaskehalse i det danske elnet kan gøre det mere end svært at nå målene. Det konkluderer rapporten Energy Investment Map, som PA Consulting Group udgiver.

Elselskaberne spiller en central rolle, når den udfordring skal håndteres, mener Svend Ulrik Nyholm, der er energiekspert hos PA Consulting Group.

”Infrastrukturen i den danske elsektor bygger historisk på central produktion af el. Dermed vil den nuværende og kommende massive udvikling af decentrale energikilder, såsom vindmøller og privat elproduktion, betyde, at elselskaber har en spændende og betydelig udfordring med at designe og etablere en infrastruktur, som kan transportere energi fra flere små energikilder og frem til mange energiforbrugere,” siger energiekspert Svend Ulrik Nyholm, PA Consulting Group.

Attraktivt at investere i DK
På trods af udfordringerne med infrastrukturen er Danmark stadig et attraktivt land, når det gælder investeringer i vedvarende energi.  

Ifølge PA Consulting’s rapport kommer Danmark ind på en flot tredjeplads, kun overgået af Kina og Sverige, som det land i verden, hvor det bedst kan betale sig at investere i vedvarende energi. Målet med ranglisten er at give investorer og politiske beslutningstagere et overblik over, hvor det bedst kan betale sig at lægge sine investeringer og hjælpe dem til at forstå de regulativer og økonomiske faktorer, som på sigt vil påvirke investeringerne.

PA Consulting Group har vurderet investeringspotentialet i 30 lande, og i kategorien vedvarende energi topper Kina, efterfulgt af Sverige og Danmark. Fællesnævneren for de tre lande er en kombination af gode vedvarende energiressourcer og interne markedsmekanismer, der understøtter brugen af vedvarende energi.

Specifikt for Danmark skyldes den gode placering ikke mindst de nationale mål inden for vedvarende energi, som blandt andet er udmøntet i Energiaftalen. Den skal sikre en reduktion af bruttoenergiforbruget på 12 procent i 2020, cirka 35 procent vedvarende energi i 2020 og knap 50 procent vind i det danske elforbrug i 2020 – samlet er aftalen et skridt på vejen til at omstille hele Danmarks energiforsyning til vedvarende energi i 2050.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

10.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Kalder ALLE netværksinstallatører!

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle