Hvordan bygger vi fejlfrit?
Det handler om det perfekte byggeri, og hvordan det bliver virkelighed, når DTU sammen med Byggeriets Evaluerings Center skal undersøge hvordan og hvorfor fejl i byggeriet opstår.
Hvad er det, der gør, at nogle byggerier er fulde af fejl og nogle er fejlfri? Det skal DTU Management forsøge at pejle sig ind på over de næste tre år, når de undersøger de omkring 1300 bygningsentrepriser, som Byggeriets Evaluerings Center har indsamlet oplysninger fra siden 2004.
Forhåbentlig kan vi så bruge resultaterne af forskningen til at afdække gode måder at bygge på og aflede en best practice på byggeområdet, fortæller projektets leder Kirsten Jørgensen fra DTU Management.
Vigtig forskning
Håbet er at kunne finde ud af, hvad blandt andet udbudsform, organisering, erfaring, koordinering og samarbejdsform betyder for et byggeris endelige resultat. Og på den måde finde ud af, hvordan det gode byggeri skal foregå.
"Det er vigtigt, at der fortsat forskes i, hvordan omfanget af svigt, fejl og mangler nedbringes i byggeriet, for det er et problem, der koster branchen og samfundet milliarder hvert år. Og det er indlysende at tage udgangspunkt i det store videnspotentiale, der ligger i Byggeriets Evaluerings Centers database," siger Lennie Clausen, projektleder i Realdania, der har skudt 3,11 millioner kroner i projektet.
Realdania hjælper til
Realdanias millioner skal blandt andet bruges til at finansiere seniorforsker og en erhvervs-PhD, der sammen med projektleder Kirsten Jørgensen skal forske i de oplysninger, som Byggeriets Evaluerings Center de sidste fem år har samlet fra 1300 entrepriser.
Udover de 3,11 millioner kroner fra Realdania vil DTU Management søge om støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.