Installatører vil skabe landsdækkende aktør med lokale rødder

16 danske installationsvirksomheder er foreløbig gået sammen med kapitalfonden FSN Capital om at etablere InstallatørGruppen. Ambitionen er 30-35 partnervirksomheder og en omsætning på 3 milliarder kroner inden for to år eller tidligere. Den overordnede ambition er at skabe en stærk landsdækkende aktør, som har rødderne solidt forankret i lokale virksomheder og egne kernekompetencer. Det bedste af to verdener, så at sige.

”Vi går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet”, fortæller Niels Meidahl og Peter Frandsen (th). Foto: InstallatørGruppen..

Gruppen åbnede døren til hovedkvarteret i Roskilde i marts måned 2023, og ambitionen er at blive en af landets største virksomheder indenfor el, vvs, fiber, ventilations- og kølesystemer samt sikring og alarm.

”Vi går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet. Det er vigtigt for os, at vi fastholder de lokale rødder og bygger videre på den unikke lokale forretning, som vores partnervirksomheder repræsenterer. Det tror vi på skaber de gode kundeløsninger og den bæredygtige forretning”, fortæller Niels Meidahl og Peter Frandsen, der er henholdsvis administrerende direktør og driftsdirektør.

De 16 installatørvirksomheder, som er gået sammen om at skabe InstallatørGruppen, er alle lokale markedsledere inden for deres felt: Målet er, at mange flere lokale installatører på tværs af Danmark bliver en del af Gruppen.

Det nære og det landsdækkende
InstallatørGruppen er i udpræget grad baseret på lokal forankring og nære kunderelationer. Alle virksomheder fastholder deres lokale ledelse, medarbejdere, firmanavne og lokationer. Samtidig bliver de alle partnere og medejere af InstallatørGruppen.

Det giver virksomhederne mulighed for sammen at levere totalløsninger over hele landet samt drage nytte af InstallatørGruppens stordriftsfordele til at styrke deres lokale markedspositioner.

John Jensen VVS, der er en af virksomhederne i InstallatørGruppen, blev grundlagt i 1962, og administrerende direktør Jesper Leen Jensen er anden generation i familievirksomheden med godt 250 ansatte. Jesper Leen Jensen forklarer:

”Vi ser store fordele for både vores kunder og medarbejdere i at blive partnere i InstallatørGruppen. Det styrker vores eksisterende kompetencer, giver os mulighed for at dele viden med de andre virksomheder samt mulighed for at udvikle og tilbyde nye og bredere løsninger til vores kunder. Samtidigt har det været afgørende for os, at vi som del af InstallatørGruppen bevarer vores lokale ledelse og firmanavn, lokale tilstedeværelse og tætte relation til vores kunder, hvilket skaber tryghed for både vores kunder, partnere og medarbejdere og er afgørende i forhold til rekruttering”.

Målet er at blive markedsleder
Ledelsen i InstallatørGruppen udgøres af administrerende direktør Niels Meidahl og driftsdirektør Peter Frandsen. Peter Frandsen er selv mangeårig ejerleder i Frandsen El, som han stiftede i 2001 og i 2020 solgte til El:con, hvor han indtil for nyligt var salgsdirektør. Han er uddannet installatør og medlem af bestyrelsen i Brancheforeningen TEKNIQ Arbejdsgiverne København.

Peter Frandsen udtaler: ”InstallatørGruppen forener det bedste af to verdener ved at kombinere de enkelte virksomheders lokale forankring og tætte kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe, hvor man får mulighed for at samarbejde med andre lokale markedsledere med en bred vifte af teknisk ekspertise indenfor el, vvs-, fiber, ventilations- og kølesystemer. Det betyder, at virksomhederne sammen vil kunne tilbyde markedsledende totalløsninger til virksomheder og offentlige kunder i hele landet i konkurrence med andre store virksomheder uden at give køb på den tætte relation til sine kunder, partnere og medarbejdere”.

De 16 nuværende partnere i gruppen

1. A-Comfort.
2. Alvent Ventilation.
3. Byens VVS & Blik.
4. CH VVS.
5. El Team Fyn.
6. GL VVS.
7. Jesper Hansen VVS.
8. John Jensen VVS.
9. Kjellerup Group.
10. MH Elektric.
11. WeCon.
12. Ribe VVS Entreprise.
13. T. Jespersen Ventilations ApS.
14. Leon Petersen VVS & Gas A/S.
15. Dansk Klimateknik A/S.
16. Ib Andersen VVS (mangler godkendelse af Konkurrencestyrelsen).

Niels Meidahl, som er administrerende direktør i InstallatørGruppen, er tidligere finansdirektør i blandt andet Nuuday, Fitness World Group, Saint-Gobain Distribution Denmark samt H+H International og har omfattende erfaring med virksomhedssammenlægninger og samarbejde med internationale kapitalfonde.

Læs også: Danske virksomheder går glip af store energiforbedringer

Niels Meidahl udtaler: ”Det er de enkelte partnervirksomheder, ejere og medarbejdere, der er fundamentet for og som kommer til at tegne InstallatørGruppen. Vi vil alene fokusere på strategiske områder og stordriftsfordele, som kan bidrage til at styrke virksomhedernes position og konkurrenceevne. Gruppens finansielle styrke betyder, at vi kan fokusere på at udvikle og udvide InstallatørGruppen, og vi har ambitiøse vækstplaner i Danmark. Målet er at opbygge en markedsledende position over de kommende tre år”.

Grøn omstilling og videndeling
”Vi satser meget på at optage nye partnervirksomheder, der er stærke på aspekter af den grønne omstilling. Det er både produktion af VE-produkter som solceller og varmepumper samt rådgivning om og installation af bæredygtige løsninger, der leverer vedvarende energi og/eller optimerer energiudnyttelsen i bygninger. Leon Petersen VVS & Gas er for eksempel specialist i installation af varmepumper, mens A-Comfort producerer nøglefærdige kølesystemer”, fortæller Peter Frandsen og tilføjer: ”Vi vil være en nøgleaktør i den grønne omstilling i Danmark”.

Niels Meidahl fremhæver et andet fokus i InstallatørGruppen, som er udveksling af viden og erfaringer mellem partnervirksomhederne: ”Partnervirksomhederne er vidt forskellige og har stærk viden om delområder. Der ligger meget værdifuld viden og gode erfaringer, som vi arbejder på at dele med hinanden. Det sker for eksempel via IG-Skolen, som er et tværfagligt format, hvor vi tilbyder kompetenceudvikling fire til seks gange om året. Det sker også via ejerledermøder, hvor vi arbejder med strategi og benchmarking”, fortæller han of supplerer:

”Vi vil også have et stærkt fokus på ESG, altså udvikle vores egen bæredygtighedsprofil og -rapportering. Fordi det mener vi er en naturlig del af vores virksomhedsansvar, ligesom vi også tror, det om kort tid vil spille en stor rolle som konkurrenceparameter”.

Lokal og ’global’ på samme tid
FSN Capital, som står bag InstallatørGruppen, har tidligere haft stor succes med lignende forretningsmodeller i Norden. For eksempel stod FSN Capital også bag svenske Instalco og norske Håndverksgruppen og ser et stort potentiale i InstallatørGruppen.
 

Nicolai Norrbom, Partner i FSN Capital Partners, som er investeringsrådgiver for FSN Capital forklarer: ”InstallatørGruppen forener de bedste kvaliteter ved lokal ledelse og kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe. Det er en forretningsmodel, vi i FSN Capital før har haft stor succes med at bakke op om. Samtidig er det klart, at installatørbranchen kommer til at spille en vigtig rolle i at fremme energieffektiviteten i bygninger, reducere CO2-udledningerne og dermed bidrage til opnåelsen af de danske klimamål. Den grønne omstilling har klar prioritet i FSN Capitals investeringsstrategi, og vi ser et stort potentiale for, at InstallatørGruppen kan tage en ledende rolle her“.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning