Installatørpanelet om forretningsudvikling

Månedens spørgsmål: Hvordan vil du udvikle din virksomhed, så den også er sund om ti år?

Installatørpanelet set fra fra toppen af venstre hjørne: Thomas Østerbye (Fini El, Greve), Henrik Egemose (Egemose El & Energi, Rudkøbing), Jesper Knopp (Knopp VVS, Rødovre), Stig Weberg-Petersen (ENCO, Glostrup), Claus Pinholt (Pinholt Elinstallationer Aps, Lemvig), Stig Andresen (Andresen's VVS A/S, Fredericia), Jens Madsen (Bedre Bad Farum og bestyrelsesformand i Bedre Bad-kæden), Allan Ramsing (Lund & Erichsen El-Teknik A/S, Herning), Rene Søndergaard (A. Søndergaard A/S), Tom Johansen (Urhøj Smedje), Palle E. Jensen (Mj Elektro), Torben Ljungberg (Hovedstadens VVS og Kloak A/S), Johnny Jensen (Henriksen & Jørgensen A/S, Herlev), Kjeld Søberg (VVS Søberg, Hammelev), Michael Witt (Witt & Søn A/S), Thomas Scharbau (KNXsolutions ApS).

Vi har spurgt fem førende installatører, hvordan de vil udvikle deres virksomhed, så den også er sund om ti år.

Claus Pinholt, Pinholt El-installationer ApS

Claus Pinholt, Pinholt El-installationer ApS, Lemvig.

Her i virksomheden har vi for mange år siden vedtaget en strategi, der går på, at vi vil udvikle os og tilpasse os løbende, så vi er på forkant med udviklingen og klædt på til fremtidens krav.

Det betyder, at vi har satset meget på uddannelse, ERFA-samarbejde, tæt kontakt til leverandører og grossister og ikke mindst har vi været medejere/medlem af TS-Gruppen siden 1992. Det er en sammenslutning af elinstallatører over hele Danmark, der tør gå forrest, når det gælder udvikling, viden og kompetence indenfor alle grene af elbranchen.

Læs mere: Installatørpanelet: Grossister skal ikke kun tilbyde produkter

Derudover har vi en politik om, at man ikke skal være for stolt til at søge hjælp, hvis man har muligheden for at hente en ordre på et hidtil uprøvet område. I de tilfælde henter vi hjælp hos en samarbejdspartner eller leverandør. Dermed bliver vi den stærkest mulige leverandør til vores kunder nu og også i fremtiden.

Palle E. Jensen, MJ Elektro ApS

Palle E. Jensen, Mj Elektro ApS, Roskilde.

Vi skal holde fokus på vores eksisterende kunder, som vi skal give den bedste service og gerne lidt mere, end de forventer.

Vi skal altså pleje de gode tillidsforhold, vi har i dag, men samtidig skal vi også være aktive og fortælle vores omgivelser og potentielle nye kunder, hvem vi er, og hvorfor vi kan gøre en forskel for dem.

Det er også vigtigt, at vi ikke er bange for nye løsninger og muligheder, som for eksempel KNX-løsninger eller partnerskaber med øvrige tekniske fag. Kort sagt skal vi ikke gøre, som vi plejer, men aktivt følge de muligheder teknikken giver os for nye forretningsområder.

Thomas Scharbau, KNXsolutions ApS

Thomas Schardbau, KNXsolutions ApS, Lyngby.

De kunder, vi har nu, skal selvfølgelig passes og plejes, så de ved, de har en dygtig elektriker.

Læs mere: Thomas Scharbau: Strategien dikterer stramt fokus

Derudover er det vigtigt, at vi bliver ved med at dygtiggøre os og holder fokus på de opgaver, vi har valgt at specialisere os i. Vi satser primært på fiber-installationer, KNX og ABA-anlæg og siger nej tak til mange opgaver hos private. Det fokus betyder, at vi har en stor viden indenfor vores nicher.

Det med at have stor viden, tror jeg bliver vigtigere og vigtigere. Branchen favner efterhånden meget bredt, og ingen kan rumme både fiber-installationer, ABA-anlæg, ventilationsanlæg, varmepumper osv.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi

Henrik Egemose, Egemose El & Energi, Rudkøbing.

Jeg mener, det handler om at være på forkant hele tiden og holde sig opdateret med de nyeste kurser.

Vi begyndte allerede for to år siden at specialisere os inden for det grønne område – blandt andet solceller, som jo virkelig rykker i øjeblikket. Der er ikke nogen tvivl om, at vedvarende energi kommer til at fylde meget mere de kommende år, så vi er sådan set i gang med at tage de skridt, der gør, at vi er en sund virksomhed om 10 år.

Læs mere: Installatørpanelet: Første halvår har skuffet

I forhold til at tiltrække nye kunder handler det ganske enkelt om at levere gode og professionelle løsninger ude ved kunderne, så man sikrer sig positiv omtale.

Jesper Knopp, Knopp VVS

Jesper Knopp, Knopp VVS, Rødovre.

Det er vigtigt at effektivisere meget mere, end vi gør i dag. Det handler blandt andet om at minimere sin grossistkørsel, bruge standardpriser meget mere, og så skal man udnytte den moderne teknologi mest muligt. Hos os udnytter vi allerede teknologien ved, at vi registrer alle timer via den GPS, der sidder i bilerne. Dermed eliminerer vi en masse bøvl med timesedler.

Derudover skal vi blive bedre til at forventningsafstemme og kommunikere med kunderne. Det er håndværkere generelt dårlige til. Når kunderne er blevet lovet, at der er lagt fliser på deres nye badeværelse, når de kommer hjem fra arbejde, så forventer de også, at de er lagt. Men der går jo ofte noget galt, som går ud over tidsplanen, og så handler det altså om at ringe og forklare hvorfor. En syg medarbejder kan de fleste kunder eksempelvis sagtens forstå.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00