Installatørpanelet om lærlinge og medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Månedens spørgsmål: Hvilke erfaringer har I med lærlinge? Installatørpanelet giver en række svar.

"Vi har mange forskellige opgaver, og lærlinge bliver præsenteret for en bred pallette af opgaver. Det betyder, at vi også har opgaver til medarbejdere med nedsat arbejdsevne, hvor der bliver taget særlig hensyn til opgavetyper og måske antal arbejdstimer", fortæller Palle E. Jensen, Elcon (nederst og nummer tre fra venstre)..

Palle E. Jensen, servicedirektør Øst, Elcon: Vi skal bidrage til at sikre fremtiden
Vi ansætter med fornøjelse lærlinge. Det gør vi fordi, vi skal være med til at sikre fremtiden for vores forretning, fag og branche. Vi lægger vægt på, at lærlingene har lyst til at udføre et stykke arbejde, og det er ikke nødvendigvis dem med de højeste karakterer. Det vigtigste er lyst og vilje til at lære og løse opgaver. Vi indgår altid fulde aftaler, det hjælper både lærling og de tekniske skoler. Vi har afdelinger rundt om i landet, og det er hver enkelt afdeling, som har ansvar for ansættelsen. Vi har mange forskellige opgaver, og lærlinge bliver præsenteret for en bred pallette af opgaver. Det betyder, at vi også har opgaver til medarbejdere med nedsat arbejdsevne, hvor der bliver taget særlig hensyn til opgavetyper og måske antal arbejdstimer.

Læs også: Installatørpanelet om digital drift

Henrik Hougaard, funktionschef, CBRE Teknisk servicepartner: Lærlingeforløb er en læringsrejse
Vi har i øjeblikket cirka 150 lærlinge fordelt på 17 lokationer. Vi har kvindelige lærlinge, men de er i klart mindretal, og vi vil gerne ansætte flere. Vi sætter pris på mangfoldighed. Vi prioriterer lærlinge, fordi vi skal have sikre nye folk i branchen, og det er faktisk vores vigtigste rekrutteringskanal. Mere end halvdelen af vores lærlinge fortsætter i vores virksomhed efter endt uddannelse, og det er vores målsætning, at det tal skal endnu højere op. Vi arbejder derfor på at ensarte og hæve kvaliteten af uddannelsen, og vi lægger meget vægt på, at lærlingene kommer hele vejen rundt i vores forretning, så de prøver lidt af hvert. Vi tager også imod rigtig mange praktikanter fra folkeskolen for at præge deres indtryk af faget fra en tidlig alder.

Hans Mortensen, adm. direktør, Henning Mortensen A/S: Lærlinge skal prøve det hele
Vi har lige nu cirka 30 lærlinge og i alt cirka 300 medarbejdere. Vi har gode erfaringer med at fastholde en stor del af lærlingene, når de er udlært, og det er vigtigt for vores forretning, at vi hele tiden får nye kompetente medarbejdere. Vi skal også bidrage til, at vi hele tiden får nye folk i branchen, og derudover er det altid en fornøjelse at have med unge mennesker at gøre. For 10 år siden kunne vi konstatere en lav fastholdelsesgrad af lærlingene, og siden da har vi arbejdet systematisk på at forbedre uddannelsen. Vi udarbejder en lærlingeplan for alle lærlinge, de indgår en turnusordning, som sikrer, at de kommer hele vejen rundt i vores forretning, og vi har en lærlingeklub, som tilbyder faglige og sociale arrangementer for lærlingene.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

11.06.2024Installator.dk

Bred politisk aftale sikrer økonomi til udbygning af elnettet

11.06.2024Installator.dk

Norlys køber Ewii´s fibernetværk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning