IoT-løsning giver mere soldrevet udendørsbelysning

Et projekt har realiseret en multifunktionel CO2-neutral solcelledrevet IoT-integreret platform. Løsningen er demonstreret og bragt til markedet i lysarmaturer og skaleret ind i andre anvendelser.

Et projekt har realiseret en multifunktionel CO2-neutral solcelledrevet IoT-integreret platform. Løsningen er demonstreret og bragt til markedet i lysarmaturer og skaleret ind i andre anvendelser. Foto: Out-sider..

Elforsk-projektet ”Solcelledrevne IoT løsninger – Grøn IoT” har realiseret en CO2-neutral solcelledrevet IoT-platform, der er demonstreret i 4 case-produkter: BIKE-SUN, JELLO, Quark og Redningsstige.
Ved indbygning af intelligens skabes både fundament for at tilbyde nye services samt gøre løsningen CO2-neutral ved at være 100 procent drevet af solenergi. Den unikke løsning vil være en affyringsrampe mod mere soldrevet udendørsbelysning.

Virker over afstande
Da både den lille soldrevne sensornode og produkter har forbindelse til IoT-netværket, kan de bringes til at interagere med hinanden, og for eksempel aktivere lyset i en solcellelampe via en bevægelsessensor, selvom sensor og lampe er placeret langt fra hinanden. Et eksempel kunne være at lamperne tændes et stykke inde i en park, når der registreres, at nogen går ind i parken.

Energieffektiv energikonvertering
Lysstyringen er baseret på ekstrem effektiv energikonverterings fra solcelle til batteri/supercap om dagen, og fra batteri til lys om natten, hvilket er afgørende for solcelledrift at hele lysarmaturet. Lysløsningerne er 100 procent drevet af solenergi, og er derfor forbrugsmæssigt neutral i forhold til elnettet.
Kommunikation med andre enheder

Læs også: Sensorer og IoT skal hjælpe beboere til adfærd med mere fokus på energi og ansvarlighed

Der er videre implementeret et IoT-modul, der muliggør kommunikation via LoRa og den udviklede serverplatform. I demonstrationer har modulet sammenknyttet alle lamperne i projektet og muliggjort løsninger med bevægelsessensorer.

Udfordringer med antennesignalstyrke
Der er i projektet identificeret udfordringer med antennesignalstyrke i produkterne, og der er udviklet en løsning, hvor solpanelet er bragt til at fungere som multifunktionskomponent, der både høster energi fra solen og kommunikerer med skyen.

Kæmpe potentiale
I absolutte tal blev der i 2009 brugt 382 GWh på belysning af gader og veje (1,2 procent af al elforbrug i Danmark). Tendensen til at minimere lysforurening breder sig både i Danmark og globalt, og her er identificeret standarder gennem International Dark Sky Association, der både reducerer lyset, og lystiden markant, ligesom der er krav til sensorstyring

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.05.2024Installator.dk

KNX har central rolle i fremtidens bæredygtige byggeri

14.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle