ISH Energy: Det hele handler om energi

En af verdens førende messer inden for vvs og ventilation vil i 2023 vise, at stort set alt inden for området i sidste ende handler om energi og ressourcer. ISH foregår den 13.-17. marts i Frankfurt.

En af verdens førende messer inden for vvs og ventilation ISH foregår den 13.-17. marts i Frankfurt. Foto: Messe Frankfurt..

Europa oplever mange kriser i øjeblikket og en af de tungeste er energikrise. Krigen i Ukraine betyder, at Europas store afhængighed af naturgas fra Rusland pludselig er blevet meget tydelig og en stor kilde til høje priser og lave forsyningssikkerheder.

Hele Europa lægger sig i øjeblikket i selen for at reducere afhængigheden af russisk naturgas – og også reducere afhængigheden af fossile brændstoffer i det hele taget.

Læs også: Nyt til badeværelset på ISH-messen i marts

”ISH vil i høj grad handle om vores allesammens bæredygtige fremtid”, fortæller Iris Jeglitza-Moshage, der er Member of the Board of Management i Messe Frankfurt GmbH og tilføjer:

”Det handler om at optimere energiforbrug og reducere brugen af fossile brændstoffer så meget som muligt. Derfor lyder mottoet for ISH 2023: ’Solutions for a Sustainable Future’”.
Hun fremhæver tre toptemaer for ISH Energy, som er den ene halvdel af ISH-messen, hvor leverandører inden for varme og ventilation vil demonstrere deres nyeste teknologier, løsninger og serviceydelser. De omfatter:

1) Varme og klimatilpasning
Varmeforsyning er den største enkeltstående kilde til energiforbrug i Europa, og ISH vil demonstrere tekniske løsninger, der kan understøtte EU's såkaldte ’REPowering Strategy’, som skal reducere EU's afhængighed af russisk gas.
”Ruslands invasion af Ukraine har kastet hele Europas energiforsyning op i luften, og vi oplever lige nu radikale forandringer og mange nye teknologier som varmepumper, digital forbundethed og e-mobilitet. Energikilder og -bærere ændrer sig fra fossile brændstoffer til brint, biomethanol, træ og andre energi-’bærere’, og vi ser en kolossal udvikling inden for grønne flydende brændstoffer”, fortæller Andreas Lücke, Managing Director BDH.

Læs også: Sensorer og IoT skal hjælpe beboere til adfærd med mere fokus på energi og ansvarlighed

2) Energieffektivitet & bæredygtighed
ISH vil fokusere på byggeriets bidrag til den samfunds- og livsvigtige opgave med at udnytte energien på endnu mere effektiv og bæredygtig vis. Producenter på tværs af sektorer vil på messen udstille teknologier, produkter og løsninger, der blandt andet peger på nye energibærere og -kilder varmepumper, e-mobilitet, bygningsautomation, ventilation med varmegenindvinding og digitale løsninger til at styre energiforbruget i bygninger.

3) Indeklima & luftkvalitet
ISH vil også have et stort fokus på luft. 80 procent af moderne menneskers tid bliver tilbragt inden dørs, og det kræver opmærksomhed. Luft er essentielt for alt liv og dermed også afgørende for indeklima i bygninger – ligesom det spiller en stor rolle for arbejdet med at reducere CO2-udlednig og energiforbrug. Luftkvalitet har muligvis været en overset faktor i tidligere tider, men det er hastigt på vej til at ændre sig. Pandemien har synliggjort værdien af god lufthygiejne – det spiller både en stor rolle for menneskers sundhed, for arbejdsproduktivitet og for energiforbrug i bygninger. ISH vil fokusere på alle dele af indeklima, og det omfatter for eksempel fokus på indeklima i skoler og børnehaver, hvor børns koncentration og trivsel bliver udfordret af for meget CO2 og mangel på god luft.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om energi & grøn omstilling marts 23

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle