Knud Holscher har vundet red dot prisen 2 gange med Ifös produkter

En af Danmarks mest prisvindende designere, professor og arkitekt Knud Holscher, har fået den internationale og eftertragtede "red dot award” produkt design pris i 1995 og 2007 for sit innovative Ifö Ceranova og Ifö Sign Art toilet.

Prof. Knud Holscher.

Prisbelønnet designer, professor Knud Holscher, har gennem tiderne designet mange  Ifö’s produkter. Red dot design prisen gives for det sublime produkt, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed.

Godt design og integreret luksus har været målsætningen og fællesnævneren der kendetegner Ifö produkter. Serierne henvender sig til den kræsne forbruger der ønsker praktiske løsninger, kombineret med tidløs elegance til selvforkælelse i hverdagen.

Ifö Sign Art toilettet udmærker sig blandt andet ved, at have en heldækkende porcelænscisternekappe som er med til at fremhæve det enkle og rene design, og giver samtidig en meget glat rengøringsvenlig overflade, uden den smudssamlende kant som findes på toiletter med separat cisternelåg. Toiletskålen som limmonteres, er fremstillet med helt glatte sider uden de traditionelle skruehuller . Toiletsædet til Ifö Sign Art toilettet er ligeledes designet af Knud Holscher.

Ifö Sign Art toilettet er efterfølgeren til Ifö Ceranova toilettet, som Knud Holscher fik red dot design prisen for i 1995.

Knud Holscher har en livslang kærlighed til det at skabe, udvikle og ”have nogle sjove idéer omkring et papir”, som han selv udtrykker det - har altid været omdrejningspunktet for en idé, der skal bunde i funktionalitet og teknik. Det er to sider af samme sag og lige vigtigt.

”Der er kun én situation der dur når man designer - det skal fungere både i funktion og design. Det nytter ikke noget at det fungerer rigtig godt men ser frygteligt ud og omvendt. Det siger sig selv”.

Selv fremhæver Knud Holscher, at privilegiet med at få lov til at designe gode og anvendelige produkter, er ensbetydende med at store virksomheder tør være fremsynede og stole på, at designere gør deres arbejde ordentligt. Det synes han, at Ifö er et godt eksempel på. ”Hver gang vi tegner, skal man lave noget der er bedre i funktion og design.”

Det gælder også miljøet. I mange andre lande har de ikke nogen indstilling til miljøet. I Norden er Ifö trendsættende med deres 4/2 liters skyl, der sparer på vandet, hver gang man skyller ud, og det betyder altså noget, at man sparer på vandet, når man taler om en million by. Det er forbilledligt at man tænker miljø, og unikke løsninger ind i godt design”

Arbejdet for Ifö er et eksempel på, hvordan brug af computerteknik i design og produktudvikling forkorter processen: Da vi begyndte at arbejde med Ifö, varede det 7-10 år at udvikle en ny serie. Nu er vi nede på 2-3 år. Det er en fantastisk udvikling og det er da først og fremmest fordi computere i dag tillader lynhurtig proces. Computeren er et fabelagtigt redskab, og det er dialogen også.

Der er ingen tvivl om at design, ifølge Knud Holscher, er et vigtigt redskab til bedre livskvalitet. Det skal være tidssvarende, teknisk udviklet og anvendeligt - og så skal det være smukt at se på!

21.09.2015Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Ifö service film – en visuel hjælp til korrekt montering og vedligeholdelse

12.05.2015Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Innovation når det er bedst, kan ofte ikke ses

06.03.2014Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Knud Holscher har vundet red dot prisen 2 gange med Ifös produkter

19.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Badeværelser på børnenes præmisser

18.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Skift til mindre toiletskyl og spar vand og penge

17.04.2013Ifö / Max Sibbern A/S

Sponseret

Nye akrylbadekar kan monteres i de fleste badeværelser